hirdetés
hirdetés

Turizmus Világnapja: itt van a budapesti programok listája

A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően több, már korábban meghirdetett program esetében is további időpontokkal, illetve új programokkal is várja az érdeklődőket a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

hirdetés

Idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal turisztikai nyílt napot szervez a BFTK 2016. szeptember 27-én, amelyhez összesen 20 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően néhány programra már minden hely betelt, azonban egyes népszerű program esetében, mint például a Budapest TukTuk vagy a segway, új időpontokat is meghirdettek a szervezők. A TukTuk esetében új időpontként 2016. szeptember 27-én 14.00-17.00 óra között a Budai Várban a Budapestinfo Pont iroda (1014 Budapest, Tárnok u. 15. - Szentháromság téri pavilon) elől ingyenes várnéző túrák indulnak. A túrákra előzetes regisztráció nem lehetséges, a részvétel érkezési sorrendben történik. A Best Way Segway is bővítette a túrák időpontjának listáját, 2016. szeptember 30-án 10 órától egy újabb csoport próbálhatja ki a városnézés ezen újszerű módját. A résztvevőket a www.budapestinfo.hu oldalon regisztráltak közül fogja kisorsolni a BFTK.

Új elemekkel is bővült a programok listája. Az Aquaworld Resort Tour keretében bárki bepillantást nyerhet a szálloda, a wellnessvilág és az Aquaworld élményfürdő mindennapjaiba. A regisztráltak a túrát követően féláron válthatnak belépőjegyet a fürdőbe is. Szintén újonnan csatlakozott a kezdeményezéshez a Belvárosi Nagyboldogasszony Plébániatemplom a Március 15. téren. A kétéves rekonstrukciót követően 2016. szeptember 27-én 10-13 óra között minden előzetesen regisztrált érdeklődő megcsodálhatja a templom páratlan kulturális és egyházi örökségét.

A programok nagy része ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni ide kattintva lehet.

A szervezett programok mellett egy közös ünneplésre is szeretettel várja a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a budapestieket és az ide látogatókat. A belvárosban, a Deák Ferenc téren este 6-tól zenei műsorral és a Molnár’s Kürtőskalács jóvoltából kóstoltatással várnak minden érdeklődőt.

A Turizmus Világnapja alkalmából szervezett programok listája:

- Aquaworld Resort – Tour kedvezményes élményfürdőzéssel
- A megújult Belvárosi Plébániatemplom megtekintése
- Ingyenes TukTukozás Budapesten
- Ingyenes segway túra a Best Way Segway szervezésében
- Idegenvezetés a Pesti Vigadóban
- CITYRAMA kerékpáros városnézés féláron
- Mesél a Gellért fürdő
- Mesél a Széchenyi fürdő
- Mesél a Király Gyógyfürdő
- Mesél a Szt. Lukács Gyógyfürdő
- Ágak | Szervátiusz Jenő és Szervátiusz Tibor | Két szobrász, két nemzedék | Rockenbauer Zoltán kurátor tárlatvezetése a Műcsarnokban
- Ágak | Természetművészet – Változatok: Kis Gesztusok | Természetszövetség | Öko-avantgárd | Bán András vezető kurátor tárlatvezetése a Műcsarnokban
- „Láthatatlan Capa” – Robert Capa – A háború és béke képei a Mai Manó Házban
- Ingyenes ékszertisztítás és ékszertörténeti kiállítás a Dorottya Diamond Palotában
- Szabadulj féláron! Vár az Időcsapda Exit Game!
- Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum - Vendéget látni, vendégnek lenni c. kiállítás ingyenes megtekintése
- A Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházának bemutatása - ahol a múlt és a jelen találkozik
- Ingyenes tárlatvezetés a Total Records: Fotográfia és Zene c. kiállításon a Capa Központban
- Breznay József festőművész kiállításának ingyenes megtekintése a Pesti Vigadóban
- CITY TOUR - Budapesti városnézés

További információkért kattintson ide!

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk