hirdetés
hirdetés

Zöldrefestés vagy valós tettek - a GVH átvizsgálja

Átvizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a környezetvédelmi reklámüzeneteket, hogy jogalkotói szempontokkal segíthesse az egységes állítás- és jelölésrendszer bevezetését - közölte a GVH  szerdán az MTI-vel.

hirdetés

A piacelemzés a cégek környezetvédelemre alapuló reklámüzeneteinek jelöléseire és állításaira irányul, megvizsgálva, hogy ezek miként befolyásolják a vásárlási hajlandóságot - tájékoztattak. Hozzáfűzték: a fogyasztóvédelmi jogkörrel rendelkező versenyhatóságok Európában másutt is figyelik a vállalati kommunikációt, mert a fogyasztók döntéseit befolyásolhatják a zöld üzenetek, például a klímaváltozáshoz vagy a fenntarthatósághoz kapcsolódó reklámok. A környezetvédelemhez kötődő reklámüzeneteket  tisztességtelenül is lehet használni, torzítva a piaci versenyt - indokolta a GVH a vizsgálatot.

Depositphotos
Depositphotos

Rámutattak: a hiteles információkon alapuló fogyasztói döntésektől függ például az energiafelhasználás vagy a hulladéktermelés alakulása, a tisztességes zöld kommunikáció tehát az egész Föld jövője szempontjából fontos. A vizsgálat a közlemény szerint 2023 nyarán zárulhat. Az eredmények ismeretében a hatóság megállapíthatja, milyen tényezőkre érdemes a jogalkotónak figyelnie egy igazolható, ellenőrizhető, a fogyasztók számára hiteles állítás- és jelölésrendszer kialakításakor. A piacelemzésről szóló hirdetmény a GVH honlapján olvasható - közölték.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk