hirdetés
hirdetés

A korcsolyázók nyitották meg a szezont

Nem bírták ki a hétfői hivatalos nyitásig a balatoni korcsolyázók, és az óév utolsó napján a magyar tenger jégmezőire szálltak.

hirdetés

Nehéz is kivárni; szenvedélyes korcsolyás, aki a természetes jégre esküszik, úgy várja a tavak befagyását, mint a megváltót. Egészen földöntúli érzés a derengő téli napsütésben, mínuszokban a jégmezőknek nekivágni. A balatoniak türelmetlensége érthető; miközben a Velencei tavon már napok óta ezrek korcsolyáznak, és - mint azt a Turizmus Online korcsolyázó munkatársa megállapította - korival a tó igen nagy része bebarangolható, addig a Balatonon csúszott a szezonnyitás. Persze nem véletlen.

Szilveszter délutánján Balatonfüred és Siófok között tett fél körútunkon szinte minden településen találtunk megfelelő jeget és azon 50-100 korcsolyázót. Zamárdiból a szolgáltatásokat biztosító vállalkozók tájékoztatták a Balatontipp.hu szerkesztőségét a pálya megnyitásáról. 

A tapasztalatok szerint a korábbi változékony időjárás, a jeget feltörő szél és az olvadás utáni visszafagyás elsősorban a déli parton okozott gondokat, de ott is minden településen lehet olyan védettebb részeket találni, amelyek kiválóan alkalmasak a korcsolyázásra. Siófokon például a város előtti partszakasz nagyobb részén a jég a felület egyenetlensége miatt alkalmatlan a sportra. A néhol két méteres magasságot elérő jéghegyek miatt legfeljebb déli sarki expedícióra lehetne edzeni.

Ugyanakkor a város délnyugati - újhelyi - részén, az Arany János utca és a Bakony utca vége közötti területen a parttól 100 méterre megfelelő a felület simasága.Az északi parti strandokon is vannak néhol egyenetlen felületek, de ezeken többnyire a jég nagyobbik fele kiváló minőségű.

A körút során a legkiválóbb jéggel Balatonalmádiban találkoztak, ahol a Wesselényi strand szinte teljes felületét tükrös, az alatta lévő víztől zöldesen csillogó jég borítja. (Napi Turizmus/Balatontipp.hu)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk