hirdetés
hirdetés

A Kvarner-öbölben a Terrával

Versenyt hirdetett a Terra Reisen partnerirodái részére: a legjobb eredményt elérők egy tanulmányúton vehettek részt a horvátországi Kvarner-öbölben, május elején. A résztvevők köre lefedte az egész országot: Szentestől Szentgotthárdig és Pécstől Győrig.

hirdetés

Nem az volt a verseny célja, hogy a legnagyobb partnerirodák munkatársait hívják meg, hanem azokat, akik adott időszakban a legtöbbet fejlődtek. Közéjük tartozik Szabó Mária is, aki két társával januárban nyitotta meg a Fórum Travel Centert Debrecenben. Februártól kínálják a Terra Reisen útjait, köztük a horvátországi programokat, és néhány hónap alatt 17 ezer eurót teljesítettek.

Pedig, amint kérdésünkre elmondta, korábban nem foglalkoztak ezzel a termékkel. „Nekünk fehér folt volt Horvátország. Most már tudom mit fogunk kínálni, el tudom mesélni, milyenek az apartmanok, és milyen látnivalók vannak itt – hangsúlyozta Szabó Mária.

A résztvevők között akadt olyan, akik még soha nem látott tengert, és olyanok is, akik még nem jártak Horvátországban

Csákány Csaba, a World of TUI csoporthoz tartozó Terra Reisen magyarországi igazgatója, utunk vezetője szerint azért szervezik a tanulmányutakat, hogy a munkatársak tudják, mit kínálnak, valamint hogy egymást is megismerjék, kicseréljék a tapasztalataikat. A magyar nyelvű katalógusban több mint 100 szálláshelyet kínálhatnak, az osztrák katalógusban szereplőkkel együtt összesen hétszáz szálláshelyük van Horvátországban.

A tanulmányút során elsősorban a katalógusban szereplő, a magyarok által kedvelt szállodákat, apartmanokat keresték fel a meghívottak. 

Kőbe vésett adomány 

A Kvarner-öböl szolgáltatóival való ismerkedést Krk sziget legfiatalabb településén, Njivicén kezdtük, ahol a háromcsillagos Hotel Beli Kamikban szálltunk meg.

Utunkat Baskában folytattuk, ahol felkerestük a Hotel Corinthia-Baskát, és megtekintettük a híres Bascanska Ploca, a legrégibb horvát nyelvemlék értékes másolatát. Az 1100-ból származó és 1865-ben felfedezett kőtáblán egy adományozásról esik szó, amelynek során Dmitar Zvonimir horvát király egy bencés apátságnak adományozott földterületet. A kőtáblára a glagolita ábécé felhasználásával vésték fel a horvát nyelvű feliratot.

Aki a Kvarner-öbölben nyaral, nem hagyhatja ki Opatiját a látnivalók közül. Az ország leglenyűgözőbb városai között tartják számon, az Osztrák–Magyar Monarchia idején a századforduló elegáns társaságának nagyvilági üdülőhelye volt. A wellness- és spa-szállodáknak, az előkelő éttermeknek és a hatalmas kiterjedésű parkoknak köszönhetően a településen a mai napig érezhető a századfordulós hangulat. A Lungomare sétányon található Lány a sirállyal című szobor Zvonko Car szobrászművész munkája, és 1956-os elkészülte óta Opatija szimbólumának számít. Felkerestük Opatija első nyaralóját, a fantasztikus gazdagságú Angiolina villát, megcsodáltuk fantasztikus virágoskertjét és parkját, melyet Iginio Scarpa, egy rijekai nemes kereskedő építtetett 1844-ben feleségének, Angiolinának.

Crikvenicában három szállodát is szemügyre vettünk, a tour operátor képekkel és teljes szobakínálattal ellátott katalógust állított össze a partnerirodák képviselőinek erre az útra, amelyben szállásértékelő is volt. Ebben arra kerestek választ, hogy a katalógusban feltüntetettek információknak megfelel-e az adott szálloda, vagy apartman. A szoba tengerre nyílik-e, van-e terasza, hűtője, légkondija, hajszárítója, és kérnek-e ezekért külön pénzt. Az út során Rajkay Eszter, a Terra Reisen munkatársa segítette eligazodni a kérdések és válaszok rengetegében a résztvevőket. 

A magyarok kedvence

Crikvenicával szinte egybeépült, a 3 km-re délkeletre, egy szép, csendes védett öböl partján található Selce, mely egyike a Kvarner-öböl mellett található kisebb nyaralófalvaknak. Változatos strandok, sörözők, éttermek várják itt a vendégeket. A városka központjához közel egy különösen szép homokos strand található. A magyarok legkedveltebb üdülőhelyének számító településen a Hotel Selcét és a Varazdin szállodát néztük meg. Tavaly 360 honfitársunk nyaralt ebben a kényelmes szállodában, amely alig 50 méterre fekszik a tengerparttól. Két külső- és egy belső medence szolgálja még a vendégek kényelmet a 8 emeletes, 175 szobás szállodában, ahol ingyenes wifi és klimatizált, teraszos étterem is a rendelkezésükre áll. 

Rab sziget „rabjai” 

A csoport egyöntetű véleménye szerint az út során felkeresett helyek közül a Rab sziget volt a legszebb. Az alig 22 km hosszú, legszélesebb pontján is csupán 11 km-es, közel 10 ezer lakosú sziget egy igazi gyöngyszem az Adrián.

A Hotel International megtekintése után a Hotel Villa Barbat felfedezésére indultunk. Utóbbi a butikszállók közül is a legszebbnek bizonyult, rusztikus hangulatú épületével, kiváló szakácsával, olajmúzeumával. A sziget legnagyobb, 1200 literes olivaolajtartó amfórája is itt található.

Suha Puntán a Hotel Évát néztük meg, majd Lopárra utaztunk, ahol a San Marinó Hotelben szálltunk meg, ahol a bátrabbak meg is fürödtek a 18-20 fokos hőmérsékletű tengerben. Könnyű dolgunk volt, mivel ehhez a védett öbölhöz, partrészhez lassan mélyülő tenger tartozik. Még a Balaton déli partja is eszünkbe jutott, mert hosszan kellett gyalogolni, amíg a mélyebb vízhez értünk. Homokos strandja és sekély vize miatt a kisgyerekes családoknak a legideálisabb pihenőhely. A közeli San Marino szállodakomplexum pedig minden igényt kielégít.

A legbőségesebb horvátországi tengerparti szálláskínálattal hazánkban a Terra Reisen rendelkezik – tudtuk meg Csákány Csabától, aki elismerte, számára is kellemes meglepetés volt San Marino üdülőfalu.

Lopar szépen fel van újítva, és ilyen sekély strandot még nem láttam itt – tette hozzá. Az itteniek megtanulták a turistákat szeretni, barátságosak és kedvesek. A vendég úgy érzékeli, ha a fürdőszoba nem is új annyira, de a helyiek kedvessége ezt felülmúlja.

- A világ legjobb terméke lehet a kezedben, ha nincs, aki eladja – emelte ki Csákány Csaba. - Ilyen pontos, lelkes és érdeklődő csoportnak még életemben nem szerveztem tanulmányutat, ezt külön köszönöm mindenkinek! Számunkra nagyon fontos, hogy az irodákkal szoros együttműködésben legyünk, az idén ezért is mentünk el vidékre, Győrben, Szegeden és Pécsett mutattuk be a katalógusunkat.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk