hirdetés
hirdetés

A Lánchíd park felújítása

Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint a Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Green Sweden/SymbioCity 2012 program keretén belül építjük újjá a Lánchíd budai hídfőjénél található parkot - közölte a Turizmus Online-nal a budapesti Svéd Kereskedelmi Kirendeltség.

hirdetés

A tavalyi összefogáshoz hasonlóan – amelynek során a margitszigeti ökojátszóteret adtuk át – az idén is Budapest Főváros Önkormányzatával és a Green City Tanáccsal együttműködve újítjuk fel a Lánchíd parkot.

A SymbioCity a fenntartható városi fejlődést középpontba állító svéd program. Gondolatisága különös figyelmet szentel azoknak az összefüggéseknek és szinergiáknak, amelyek egy modern város különböző ellátási és működtetési folyamatai között fellépnek, és amelyek megfelelő összekapcsolása nemcsak környezeti, hanem gazdasági előnyökkel is jár.

A Green City mozgalom célja

a települések visszakapcsolása az ökoszisztémába, azaz élhetőbb és fenntarthatóbb városok létrehozása a települési zöldfelületek integrált és interdiszciplináris fejlesztésével.

Valami ilyesmi
A park tervezése és kivitelezése során - a fenti alapelveket figyelembe véve - különös figyelmet fordítunk az ökológiai ciklusok (víz- és tápanyagkörforgás, növényi rendszerek) helyreállítására, a fenntartható anyaghasználatra, az emberi és társadalmi igények figyelembevételére, valamint az energia bevitel- és felhasználás minimalizálására.

Az idei Green Sweden program

első állomása a budapesti SymbioCity konferencia volt április 25-én, amelynek során a SymbioCity területei közül négyet (energia, információ és kommunikáció, tájtervezés, zöld épületek) emeltünk ki és vitattunk meg kerekasztal-beszélgetések formájában.

A program második elemeként a 2011-ben megjelent, nagy sikert arató „Ökosodj!” kiadványt nyomtattuk újra 75.000 példányban és még szélesebb körben terjesztettük.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai