hirdetés
hirdetés

A magyarok utazós bakancslistája

A repjegy.hu 2018-ban is megkérdezett csaknem 60 000 embert, hogy ha tehetnék, hová utaznának el legszívesebben. A válaszok alapján összeállították a magyarok „utazós bakancslistáját” - tájékoztatott a repülőjegy értékesítő iroda.

hirdetés

Az online repülőjegy értékesítéssel foglalkozó portál évente egyszer rendez egy nyereményjátékkal egybekötött felmérést a magyarok utazási vágyairól. Ha a világon bárhová elutazhatna, Ön mit választana? – ezt a kérdést tették fel idén is az embereknek, és csaknem hatvanezren válaszoltak. „A nagy érdeklődés arra enged következtetni, hogy mi magyarok álmodozni igencsak szeretünk, a választott úti célokból pedig látszik, hogy nemcsak szeretünk, de merünk is nagyot álmodni” - osztotta meg tapasztalatait a repjegy.hu.

Idén szembetűnően dominálnak az egzotikus úti célok, miközben a közeli és általában nagyon népszerű európai városokból csak egyetlen egy fért fel a listára, Barcelona. A nagy kedvencek közül se London, se Róma, sem pedig Párizs nincs a TOP 10-ben. Sőt a legnépszerűbb egyesült államokbeli városokból is csak kevés szerepel a listán.

Talán a legnagyobb meglepetést mégis Francia Polinézia legismertebb szigete, Bora Bora jelenti. Ez a távoli hely tavaly még az első 10-be sem jutott be, idén pedig már ezt az úti célt választották a legtöbben. Olyan városokat utasított ezzel maga mögé, mint az eddigi évek abszolút nyertese, New York, ami azért idén is előkelő pozícióban; a második helyen végzett.

Bora Bora mellett felbukkantak további új szereplők is, például az Indiai-óceán paradicsomi szigetcsoportja a Seychelle-szigetek, a hangulatos karibi szigetország, Kuba és az Egyesült Arab Emírségek egyik legfelkapottabb városa, Dubaj.

A Maldív-szigetek, Bali és Hawaii viszont alaposan befészkelte magát a fejünkbe. A három különleges szépségű egzotikus szigetet idén sem tudta elmozdítani semmi a magyarok bakancslistájáról.

Az álom úticélok idei TOP 10-es listája:

1. Bora Bora, Francia Polinézia
2. New York, USA
3. Havanna, Kuba
4. Maldív-szigetek
5. Seychelle-szigetek
6. Barcelona, Spanyolország
7. Honolulu, Hawaii, USA
8. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
9. Sydney, Ausztrália
10. Bali, Indonézia

Összehasonlításképp így néztek ki a tavalyi eredmények:

1. New York, USA
2. Bali, Indonézia
3. Maldív-szigetek
4. Phuket, Thaiföld
5. Párizs, Franciaország
6. Sydney, Ausztrália
7. Los Angeles, USA
8. Honolulu, Hawaii, USA
9. Róma, Olaszország
10. Miami, USA

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk