hirdetés
hirdetés

A MUISZ javaslatai a IATA tervezett szigorításaival szemben

A IATA számos szabályváltoztatást tervez bevezetni 2017-ben, melyek jelentősen érintik az utazási irodák életét. A legnagyobb visszhangot az a javaslat váltotta ki, mely maximálná az irodák repülőjegy-eladási lehetőségét a jelenlegi rendszerben. Erről a változásról egy külön munkacsoport tanácskozik most, így az kikerült a január 1-jén életbe lépő csomagból.

hirdetés

A MUISZ igen aktív részvételével működő ECTAA a múlt héten megküldte részletes javaslatait a IATA-nak. Megértik, hogy a légitársaságok nagyobb védelmet szeretnének a szándékos károkozásokkal szemben, azonban tiltakozik az ellen, hogy a becsületesen dolgozó irodák kerüljenek hátrányosabb helyzetbe.

Elemzésük kimutatja, hogy a ritkán előforduló visszaélések a légitársasági eladások 0,003%-át jelentik, miközben a IATA-szigorítás az irodák 24%-át sújtaná.

Az ECTAA javaslata szerint az eladásoknál növelni kellene a bankkártya-részesedést, módosítva a hírhedt 890-es szabályt. Ez ma nem engedi, hogy az irodák a saját bankkártyáikat használják az eladásokhoz. A javaslattal nem csak a biztonság nőne, de a fuvarozók is hamarabb a pénzükhöz jutnának. Szigorítani kellene az újonnan jelentkező irodák vizsgálatát is, amelynek nem tett jót a IATA kivonulása az egyes piacokról.

A legérdekesebb javaslat az irodai eladások napi szintű követése, amelynek ma már léteznek a technikai feltételei. Ezzel könnyen kiszűrhetők lennének az indokolatlanul megugró eladások.

A MUISZ kíváncsian várja a légitársaságok és a IATA reagálását.

(forrás: MUISZ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk