A séf, aki a Balaton legjobb reggelijére készül

Barka Áronról van szó, aki Budapestről  a Balaton északi partjára költözött: március 1-től ő a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort konyhájának vezetője, executive chef-je.

A séf korábbi munkahelye, a Dohány utcai Continental Hotel Budapest - ahol Áron a ház ARAZ éttermét a nyitástól, 2010 szeptemberétől vezette -, egy 272 szobás szálláshely, ahol úgy jelen lenni nap mint nap, hogy közben a szálloda a pandémia miatt kényszerűségből zárva tart – ez az ott dolgozók számára óriási kihívás. Annak pedig, aki megszokta a napi folyamatos munkát, feladatokat – különösen idegőrlő megpróbáltatás.

Pestről a Balatonhoz

Barka Áron tehát váltott: idén tavasztól a balatoni négycsillag superior minősítésű ház konyháját vezeti, és azt mondja, már most örül annak, mennyi terve vár megvalósításra, milyen sok munka és szép feladat vár rá. Egy olyan helyen, ahol a főszezon közeledtével egyre több lesz a foglalás, a ház megtelik élettel, vendéggel, ahol örömmel vezetheti a konyhát. 

Biztos lesz négy fontos változás

Négy példát is megemlít tervei közül. 

Az egyik, hogy alapvetően a környékről beszerzett, helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készít olyan reggelit a konyhán csapatával, amely joggal pályázhat majd a Balaton legjobb reggelijének címére.

BBQ-programokat, hangulatos sütögetést tervez a szabadtéri pool partján – szintén a vendégek örömére, ahol a hangulatos boresteket is folytatják.

A ház kávézó-teraszát új koncepcióval nyitják meg.

Végül pedig elárulja, az étterem teraszát – amely kívülről, a sétány felől is látogatható – mind délben, mind az esti órákban megnyitják az arrajáró helyiek és nyaralók számára, nemcsak a ház vendégei látogathatják, délben menüvel várják a vendégeket, este pedig á la carte kínálat szélesíti a ház gasztropalettáját.

Hamarosan nyitás

A füredi ház ügyvezető-igazgatónője, Rádóczy Andrea elmondta, nagyon várja már az új séffel a közös munkát, és azt, hogy végre megteljen élettel, vendégekkel a ház. A Balaton szerinte - tősgyökeres füredi lakosként neki elhihetjük -, télen-nyáron meseszép, a szállodában időközben felújítottak 56 kétágyas szoba, valamint 9 lakosztály közül jónéhányat, és amint lehetőségük adódik, új konyhai koncepcióval megnyílik végre a ház.

 

Forrás: Turizmus Online


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.