A sportturista értékes célcsoport

A Giro d’Italia magyarországi szakasza ugyan május 9-11. között zajlik, de a szervezésen dolgozók és az elkötelezett szurkolók már napokkal korábban megérkeznek a világ második legnagyobb kerékpárversenyére – mutatott rá a MUISZ közgyűlésen elhangzott előadásában Princziger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség és a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

Az olaszok a verseny 1909-es indításakor voltaképpen a Tour de France-t vették alapul, egy olyan korban, amikor még nem voltak rendes utak, sem komolyabb kerékpárok,  de ez a viadal összekötötte (érzelmileg is) a fiatal Olaszország egyes tájait. Az elmúlt 100 év alatt aztán a Giro d’Italia mind a 21 szakasza hatalmas média és turisztikai attrakcióvá vált, és 1965 óta néha külföldről indul. Belgium, Monaco, Dánia és Izrael már mind voltak rajthelyszínek, és a turisztikai szempontból jelentős start megvásárolható. Nem a rendezési jogért kell pályázni, és nem csak a licenszet kell és lehet megvenni, hanem a szervezést és a lebonyolítást – Magyarország is magát a produkciót vásárolta meg. A verseny belfasti startjára egyébként 2014-ben 20 ezer külföldi vendég érkezett és 200 ezres helyi néző követte az utak mentén a kerékpárosokat, és a szervezők szerint minden befektetett font másfél fonttal többet hozott vissza.

Elképzelhető, hogy magyar versenyzőket is láthatunk a mezőnyben, de erről az induló klubok a későbbiek folyamán döntenek. Olasz vendégből 12-14 ezret várhatunk, és mivel a környező országok versenyzői is indulnak a Giro-n, szlovák, szlovén, osztrák, német turistákra szintén számíthatunk.

Mindez a helyiek, az útvonalban érintett települések és városok számára is rengeteg lehetőséget tartogat, számos kapcsolódási ponttal, csak meg kell találni a megfelelő marketingeszközt – ami útmenti hirdetés vagy az alkalomra készített ételek, emléktárgyak egyaránt lehetnek.  A fanatikus szurkolók pedig mindent megtesznek, hogy kedvenceik elvonulását lássák, majd utána egy közeli vendéglátóhelyen követik tovább a közvetítést, immár a tv-ben.

 


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.