hirdetés
hirdetés

A Terra Reisen megszűnik mint önálló utazásszervező

A Terra Reisen 2015. október 31-i hatállyal teljesen a TUI Deutschland márkájává válik, és mint önálló utazásszervező megszűnik működni, nemcsak Magyar- országon, hanem mindenhol, ahol érdekeltségei voltak – így Ausztriában is.

hirdetés

Amint arról korábban már beszámoltunk, a TUI stratégiát váltott Európában, ennek következtében megszünteti a Terra Reisen önállóságát, így a Terra hamarosan a TUI Deutschland márkájává válik. A változásokról Csákány Csaba, a Terra Reisen ügyvezetője tájékoztatta lapunkat. Csákány Csaba elmondta, hogy szeptember elején postán kiküldte a viszonteladó partnereknek a Terra Reisen bizományosi szerződésének és a Terra Reisen márkapartneri megállapodásának felmondását 2015. október 31-i hatállyal.

Csákány Csaba
Csákány Csaba

A Terra Reisen 2015. október 31-én teljesen a TUI Deutschland márkájává válik, és mint önálló utazásszervező megszűnik működni, nemcsak Magyarországon, hanem mindenhol, ahol érdekeltségei voltak – így a dolog természetéből eredően Ausztriában is.

Ez számos változást hoz a hazai piacon is: a jövőben csak azok az értékesítő partnerek tudnak Iris.plusban Terrát is foglalni, akik rendelkeznek World of TUI-szerződéssel. Azok, akik nem kötöttek TUI-s szerződést, önálló jogon nem tudnak, de a TUI Magyarországnál Fekete Erzsi és Göndös Anikó várja őket mint alügynököt. Az alügynöki szerződés részleteiért az irodáknak a TUI Magyarország utazási irodához kell fordulniuk.

A TUI jövőre magyar nyelvű katalógust nem ad ki; a szállodák a TUI Deutschland által kiadott Terra Ferienhotels katalógusából lesznek foglalhatók, az apartmanok és nyaralók átkerülnek a TUI Wolters katalógusba.

„A Terra foglalási központ szeptember 30-án bezár, október elseje után minden, a Terrát érintő ügyletet a TUI Magyarország foglalási központjában Fekete Erzsébet vagy Göndös Anikó intéz” – közölte Csákány Csaba.

Taskár Tamás
Taskár Tamás

A személyi változásokról annyit tudtunk meg, hogy Guba Tímea szeptember 1-jén már kilépett, Rajkay Eszter és Csákány Csaba szeptember 30-ig dolgozik a társaságnál. Csákány Csaba a Terra csapata nevében megköszönte a partnereknek az elmúlt 19 év közös munkáját és sikereit.

Taskár Tamástól megtudtuk, hogy várják azokat az ügynököket, akik eddig csak Terra Reisen-szerződéssel rendelkeztek. Ezek az irodák, ha aláírják a TUI Magyarország partneri szerződését, a jövőben is foglalhatják a Terra-termékeket. Ebben az esetben nincs szükség arra a húszezer eurós biztosítékra, amelyet a World of TUI megkövetel, és amelyet egyébként a húsz hazai TUI Utazási Központ mellett további tíz iroda tett le eddig Magyarországon.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk