Bezárt az északi part egyik ikonikus étterme

A tulajdonos úgy döntött, hogy topgasztrohelyének vendégterét inkább borkóstolónak alakítja át, ahol boros programokat kínál ezentúl.

A csopaki Szent Donát Borkúriáról van szó, amelynek tulajdonosa közösségi oldalukon a következő posztot osztotta meg döntésével kapcsolatban.

"A változás az élet maga, az elmúlt pár év pedig több fontos mérföldkövet is hozott a birtokunk életébe. Közel megdupláztuk a szőlőterületeink méretét Csopak és Tihany legjobb fekvéseiben. Új szőlőt telepítettünk a legtávolabbi termőhelyünkön, Szentbékkállán, valamint sok év után elkészült az új pinceberuházásunk is, mely egy modern feldolgozóval gyarapította a borászatot. A fejlesztések sora pedig a következő években is folytatódik. 

Amellett, hogy bővülünk és fejlődünk, a boraink sok éve viszik Csopak és a Balaton jó hírét a nagyvilágban, népszerűségük pedig nemcsak Európában, hanem a Tengerentúlon is töretlen.

 

Mindeközben a bisztrónk teraszán, a vendéglátás forgatagában sajnos gyakran elvesztek ezek a számunkra fontos üzenetek. A boraink iránt érdeklődők nem kaphatták meg a megfelelő visszacsatolásokat. Éppen ezért elérkezettnek láttuk az időt a megújulásra. 

Hisszük, hogy a borokat a történetükkel együtt érdemes kóstolni és szeretnénk, hogy a jövőben egy olyan butikbirtokként működjünk, ahol a vendégeink egy átfogóbb borászati élményt kaphatnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a bisztrónk korábbi vendégterét kóstoló térré alakítjuk és boros programokkal töltjük meg. A korábbi éttermes korszakunkat pedig a tavalyi nyár végével lezártuk.

Kovács Tamás tulajdonos"

Forrás: Facebook / Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.