hirdetés
hirdetés

Botero világa Valenciában

Botero műveiből nyílt kiállítás a spanyolországi Valenciában. 45 alkotást mutatnak be közel 70 év munkásságából, adja hírül az euronews.com tudósítása.

hirdetés

Fernando Botero most 90 éves, a legkolumbiaibb művésznek vallja magát. Alkotásainak népszerűségét mutatja, hogy a legdrágább darabok között értékesíthető a párizsi Champs-Élysées-től a New York-i Park Avenue aukciós házaiig.

Depositphotos
Depositphotos
 

Marisa Oropesa, a Fundación Bancaja kurátora azt mondja, hogy a válogatás fő szempontja az volt, hogy a látogató betekintést nyerjen Botero világába. Láthatók azok a témák, amelyek megragadták őt, így például a női test, a vidéki lét, a csendéletek varázsa a jellemzően aránytalan korsókkal.

Az Érzékiség és melankólia című tárlaton éppúgy láthatók múzeumi remekművek, mint magángyűjteményekből valók. A kiállítás szeptemberig látogatható.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk