hirdetés
hirdetés

Budapest turizmusa még nem a régi

Egyelőre nem tért vissza a járvány előtti csúcsidőszak a főváros turizmusában.

hirdetés

Nem sikerült jelentősen növelni a vidékről a fővárosba látogatók számát, a külföldiek elmaradásának egyik oka pedig az lehet, hogy több országban Budapest veszélyeire figyelmeztetik a turistákat, derült ki az ATV híradójából.

A turisták elmaradásának egyik oka lehet, hogy több ország is óvatosságra inti a Budapestre utazókat. Az amerikai kormány például azt tanácsolja turistáinak, hogy vigyázzanak, hogy a taxisok át ne verjék őket, ne sétáljanak egyedül éjszaka, ne fogadjanak el ételt vagy italt senkitől, illetve még a tömegközlekedésre is felhívják a figyelmet, mert szerintük gyakori, hogy lopnak a külföldi turistáktól. 

istockphoto
istockphoto
 

Ezzel kapcsolatban Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezetője azt mondta, ezek a figyelmeztetések mindig a legrosszabb arcát mutatják egy adott városnak.Szerinte a nagykövetségi figyelmeztetések mindig a legrosszabb arcát mutatják meg minden egyes városnak. 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének budapesti régióvezetője a híradónak arról számolt be, hogy a koronavírus járvány kitörése óta folyamatosan nő a budapesti turizmus, de még elmarad a pandémia előtti aranykortól. 

Azért is lehet kevesebb a vidéki látogató, mert a járvány okozta kétéves kényszerszünet után most nagyon sokan választanak külföldi utazási célpontokat, derül ki a tudósításból.

 

(forrás: atv.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk