hirdetés
hirdetés

Dollármilliós mentőöv a felperzselt ausztrál turizmusnak

Az ausztrál kormány vasárnap ígéretett tett arra, hogy 76 millió ausztrál dollárt (15 milliárd forintot) fordít az erdőtüzek miatt drasztikusan visszaesett turisztikai szektora élénkítésére.

hirdetés

Szeptember óta 29 ember és több mint félmiliárd állat vesztette életét az eddig sosem látott mértékű, hónapok óta tomboló bozót- és erdőtüzekben. Az Australian Tourism Industry Council (ATIC) tájékoztatása szerint az ágazat év végéig csaknem 2,8 milliárd eurós kiesést szenved majd el az egész világot megrázó tragédia miatt. A bozóttűzben készült felvételek rengeteg utast rettentettek el, az év első két hetében 20-30 százalékkal volt kevesebb a turistaérkezések száma mint az előző év azonos időszakában - írja a holland nos.nl.

 

A szektor képviselői mindeközben hangsúlyozzák, hogy országuk számára most a turisztikai bevételek is óriási segítséget jelentenek, és kiemelik, hogy Ausztrália számos látnivalókban gazdag területét nem érintették a lángok. Simon Birmingham turisztikai miniszter szerint a 76 millió dolláros beruházás csak az első tőkeinjekció. A szakember szerint további anyagi segítségre lesz szükség a GDP 3 százalékát nyújtó ágazat lábra állításához. Évente 9 millió külföldi turista keresi fel a szigetországot, akiknek hagyományosan fontos célpontjai a tűzvész által sújtott államok: Victoria, Új-Dél-Wales és Queensland.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk