hirdetés
hirdetés

Iszlám országok a magyar balneoterápiával ismerkednének

Az iszlám harmadik legjelentősebb szent városában, az iráni Mashhad-ban tartották az Iszlám Országok 2. Egészségturisztikai konferenciáját december 19-20. között, ahol kiderült: a térség szakemberei ismerkednének a magyar gyakorlattal - közölte a Turizmus Online-nal a Xellum Kft.

hirdetés

A rendezvényen, amelyen több, mint 25 iszlám ország képviselői vettek részt az egészségturizmus menedzsmentjének és fejlesztésének számos témakörét vitatták meg a jelenlévők, és 22 pontból álló deklarációban foglalták össze a legfontosabb feladatokat.

A konferencia meghívott előadójaként Puczkó László (Xellum Kft.) arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az egészségturizmus az több mint magas színvonalon szolgáltató kórházak, amelyek eddig az iszlám országok vonatkozó kínálatát alapvetően jellemzik és érdemes az iszlám hagyományok és kultúrkör akár évezredes tapasztalatait és rituáléit is felhasználni új, hosszú távon is versenyképes egészségturisztikai fejlesztések elindításához.

Több ország képviselői is jelezték, hogy szívesen megismerkednének a magyarországi balneoterápiás gyakorlattal és annak tapasztalataival, hiszen számos iszlám országban találhat jelenleg még nem hasznosított termálforrások.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk