hirdetés

Egymillió turistával számol Kárpátalja

Ungváron tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Tourevrocentr nemzetközi turisztikai kiállítást és vásárt, amely a tágabban vett kárpáti régió és a vele szomszédos területek turisztikai kínálatát reprezentálta - adta hírül a Kárpátinfo.

hirdetés

Idén három országból – Magyarországról, Szlovákiából, Lengyelországból – érkeztek kiállítók, emellett hét ukrajnai megye – többek között Lemberg, Ivano-Frankivszk, Odessza, Csernovci stb. – turizmusszervezéssel foglalkozó vállalkozásai ismertették kínálatukat. Kárpátalján egyre inkább erősödik, fejlődik a falusi turizmus, ezt a rendezvényre kilátogatók egyértelműen érzékelhették. Emellett a bor- és gasztroturizmus érdemel mind nagyobb teret és figyelmet - emeli ki a Kárpátinfo szerzője.

A turisztikai szakemberek szerint minden remény megvan arra, hogy jól sikerüljön a 2012-es esztendő. A várhatóan Kárpátaljára látogató évi egymillió turista száma pedig azt jelzi, hogy a vendégforgalom eléri a világválság előtti, 2008-as szintet. Mindez elsősorban az ország belsejéből hozzánk látogató nagyszámú érdeklődőnek köszönhető. A belföldi turizmus élénkítésére további számos lehetőség kínálkozik, hangsúlyozták a kiállítás résztvevői. A családokat például – a magyarországi gyakorlathoz hasonlóan – számos módon lehetne ösztönözni. Például úgy, hogy a szanatóriumi beutalók mintájára kedvezményekre jogosító kártyákat kapnának azok is, akik a falusi vendéglátók szolgáltatásait szeretnék igénybe venni. (forrás: Kárpátinfo)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk