hirdetés
hirdetés

Egyre nagyobb teret nyer a járműmegosztás Európában

A ShopAlike felmérést készített az EU 28 országának közösségi közlekedési lehetőségeiről. Magyarország az összesített listában a 19. helyen végzett. 

hirdetés

Az ezredforduló óta az addig teljesen hagyományos szolgáltatások folyamatos, gyökeres változáson mennek keresztül.

Ki gondolta volna akár egy évtizeddel ezelőtt, hogy a legkönnyebben egy internetes platformon lehet majd kapcsolatokat építeni, üres szobánkat egy weboldalnak köszönhetően kiadhatjuk és mások fuvarozásával naponta pénzt kereshetünk a telefonunk segítségével?

A Facebook, Airbnb és Uber sikerein túl számos más olyan újító megoldás létezik, ami könnyebbé teszi a városlakók életét, csökkentve a károsanyag kibocsátást, a forgalmi dugókat és új megvilágításba helyezi az A-ból B-be való eljutást. 

A európai fővárosok közösségi közlekedés megosztási lehetőségeinek témáját a ShopAlike részletesen körüljárta az elemzésében, melyből megtudhatjuk, melyik országban hol járnak ezzel az újító környezetbarát megoldással.

A lista az Európai Unió 28 fővárosának kerékpár, autó és robogó megosztó rendszereiről, a 10 ezer főre jutó eszközök számát és azok óránkénti árát figyelembe véve mutatja a sorrendet. 

Elég nagy a szórás az egyes városok között, jellemzően Nyugat-Európában előrébb járnak ezekkel a szolgáltatásokkal, azonban az autó megosztásban Budapest a legjobb 10 között, a nyolcadik helyen végzett.

A robogókat tekintve hamarosan egy Berlinhez, vagy Párizshoz hasonló rendszer kerül bevezetésre Magyarországon is. 

Mind a három közlekedési eszközt összesítve figyelembe véve Brüsszel, Berlin, Varsó és Amszterdam vezet, hazánk ebben a listában a 19. helyen végzett. 

További részletes információkat itt olvashat. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk