hirdetés
hirdetés

El sem hiszi, melyik a világ elsőszámú turistabarát városa

Egy új felmérés szerint Amszterdam a világ leginkább turistabarát városa, a top 20-as listában további kilenc európai város szerepel, de Budapest nincs köztük.

hirdetés

Ikonikus csatornáival, festői szépségű épületeivel és néhány sajátos tulajdonságával Amszterdam érdemelte ki a “leginkább turistabarát város” megnevezést az Authentic Vacations utazási iroda felmérésén. Ez részben azért meglepő, mert az utóbbi hónapokban, években a város több olyan intézkedést is hozott, amellyel a tömegturizmust szeretnék csökkenteni. Az amszterdami szállásokra plusz adót róttak ki, megadóztatják a csoportos városnézést, más holland városokat ajánlanak maguk helyett és a turisták a “Marry an Amsterdammer” programban egy napra helyi “házastársat” kaphatnak, aki a város kevésbé ismert látványosságaihoz kalauzolja el őket - írja az AIRportal.hu.

A felmérés során a városokat különböző tényezők szerint pontozták, mint például a hotelszobák száma, a repülőtér elérhetősége és minősége, a helyiek boldogsága, az angolnyelv-tudás, a biztonság és a turisták helyiekhez viszonyított aránya. A maximálisan elérhető pontszám 100 volt.

Amszterdam kimagaslóan teljesített a reptér közelsége és a helyiek boldogsága kategóriákban, összességében 70 pontot összegyűjtve. 67 ponttal Bécs került fel a dobogó második fokára, kiemelkedő pontszámmal a biztonság kategóriában, Dubaj pedig ugyanennyi pontot kapott, maximális pontszámmal a repülőtér minősége kategóriában.

A top 20 leginkább turistabarát város a következő:

  1. Amszterdam
  2. Bécs
  3. Dubaj
  4. London
  5. Koppenhága
  6. New York
  7. Berlin
  8. Sydney
  9. Hongkong
  10. Vancouver
  11. Madrid
  12. Párizs
  13. Chicago
  14. Dublin
  15. Tokió
  16. Barcelona
  17. Melbourne
  18. Róma
  19. Bangkok
  20. San Francisco
(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk