hirdetés
hirdetés

Elkészült Magyarország első tematikus csárda-filmje

Tematikus napok rendezvénysorozat indult útjára a vidéki életmód népszerűsítésére, a vidéki kínálat összetett sokszínűségének bemutatására. A kezdeményezés a Falusi és Agroturizmus Országos szövetsége (FATOSZ) érdeme, amelyhez 16 civil szervezet és 6 stratégiai partner csatlakozott. 

hirdetés

Ez év decemberéig 16 tematikus napra kerül sor, minden alkalommal más országrészen található központi helyszínnel és tartalommal. Ehhez csatlakoznak az adott témában érintett települések, szolgáltatók, gazdálkodók, falusi vendéglátók, fürdők, csárdák, kézművesek.

Közel harmincezer együttműködő partner dolgozik ország szerte, oroszlánrészt vállalva az adott tematikus nap sikerében. A Vidékjáró rendezvényeit a „Művészek a vidékért” személyiségei is támogatják. Elkészült Magyarország első tematikus csárda-filmje is, mely 5 alföldi csárdát mutat be. A cél a vidék imázsának, a vendégforgalomnak és a helyi magyar termékek iránti keresletnek növelése.

A naprakész információk elérhetők a videkjaro.hu weboldalon, mely ezen felül azt is ígéri, hogy megoldja a SZÉP kártya elfogadásának lehetőségét azoknál a szolgáltatóknál is, ahol ennek eddig technikai, pénzügyi akadályai voltak. Aki SZÉP kártya elfogadó helyként feltünteti magát, és regisztrál a vidékjáró portálon ingyenes online fizetés lehetőségéhez jut. Ezt megelőzően csak alá kell írnia egy egységes szerződéscsomagot, mely biztosítja mind az OTP, mind az MKB és a K&H bankokon keresztül a SZÉP kártyás fizetést. Nincs szükség terminálra, telefonos banki ügyfélszolgálatra, vagy három különböző bank internetes felületének ismeretére. A szerződéscsomag aláírásán túl a szolgáltatóknak nincs más teendőjük, minthogy megkérjék a leendő vendéget, a turistát, hogy a www.videkjaro.hu oldalon keresztül fizessenek SZÉP kártyájukkal. A szolgáltató a befizetés megtörténtéről automatikusan azonnal értesítést kap SMS/email formában.

A turista, a vendég dolga is egyszerű: A Vidékjáró hivatalos portálján található interaktív térképen egyszerre több SZÉP kártyára is lehet szűrni, így az utazni vágyó saját SZÉP kártyájának elfogadó helyeit kiválasztva tervezheti meg utazását. Az online bankkártyás fizetés is megoldott a honlapon.

Az új portál egy kijelölt térség valamennyi szállásáról, szolgáltatásáról, és dátum szerint valamennyi rendezvényéről komplex tájékoztatást ad. Le lehet foglalni a szállást is, így mindenki maga tervezheti meg, hogyan és hol tölti el idejét ott tartózkodása idején.

A Hagyományok Házában tartott sajtótájékoztatón részt vett V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. Tájékoztatása szerint a kis településeken már 330 helyen jött létre ún. integrált közösségi szolgáltató tér. Halász János kulturális államtitkár pedig bejelentette, hogy idén 100 millió forinttal támogatják a tájházakat. A sajtótájékoztatón Magyar Állami Népi Együttes virtuóz táncosai, az előtérben meg vidéki gazdák adtak ízelítőt tudásukból, termékeikből.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai