hirdetés
hirdetés

Erdély a világ legjobb régiója a Lonely Planet szerint

A Lonely Planet elkészítette 2016-ra ajánlott legjobb desztinációinak listáit országokra, régiókra és városokra bontva. A régiók közül Erdély érdemelte ki az első helyet.

hirdetés

A nyomtatott formában és online is elérhető útikalauzt egy szakértői gárda állította össze tapasztalataik alapján.

Eszerint 2016 legjobb országa Botswana, amit Japán és az Amerikai Egyesült Államok követ. Botswana részben gyönyörű tájaival és vadvilágával érdemelte ki az első helyet, valamint azzal, hogy Afrika egyik legstabilabb és legvirágzóbb társadalma él itt, de a megközelíthetőség is sokat jelent, ami a számos közvetlen járatnak köszönhető.

A top városok is hasonlóan színesek: az első helynek a montenegrói Kotor, a másodiknak az ecuadori Quito, a harmadiknak pedig az írországi Dublin örülhet.

A Lonely Planet szerint 2016-ban a világ legjobb régiója pedig nem más, mint Erdély, melyet Nyugat-Izland, majd a kubai Vinales-völgy követ.

A részletes regionális listában azt írja a Lonely Planet Erdélyről – természetesen Drakulára utalva –, hogy dobjuk el a feszületet és a fokhagymát, hiszen a mai Erdélyben már nem lesz szükségünk ezekre, és a desztinációba érkezve azonnal eloszlik minden sztereotípiánk. Hozzáteszik, hogy lovakkal és szekerekkel még mindig találkozhatunk az erdőkkel tarkított vidéken, ezek azonban lassan már Uber-autókkal fognak osztozni az utakon, amelyek sikkes Airbnb-szálláshelyekre fuvarozzák éppen a látogatókat. Ha túllépünk a Drakulás pólók világán, akkor észrevesszük az egyre növekvő számú művészeti galériákat, a jó ár-érték arányú sípályákat és a fantasztikus túrákat a természetben.

Erdély (Forrás: romaniatourism.com)
Erdély (Forrás: romaniatourism.com)

A három top 10-es lista a Lonely Planet szerzőinek, szerkesztőinek, bloggereinek és tweetelőinek véleménye alapján lett összeállítva.

2016 legjobb országai

Botswana
Japán
Amerikai Egyesült Államok
Palau
Lettország
Ausztrália
Lengyelország
Uruguay
Grönland
Fidzsi-szigetek

2016 legjobb régiói

Erdély, Románia
Nyugat-Izland
Viñales-völgy, Kuba
Friuli borrégió, Olaszország
Waiheke Island, Új-Zéland
Auvergne, Franciaország
Hawaii, Amerikai Egyesült Államok
Bajorország, Németország
Costa Verde, Brazília
Szent Ilona, az Egyesült Királyság tengeren túli területe

2016 legjobb városai

Kotor, Montenegro
Quito, Ecuador
Dublin, Írország
George Town, Malajzia
Rotterdam, Hollandia
Mumbai, India
Fremantle, Ausztrália
Manchester, Egyesült Királyság
Nashville, USA
Róma, Olaszország

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk