hirdetés
hirdetés

Észlelték a lezuhant AirAsia fekete dobozának jelzéseit

Tegnap este, mikor a december 28-án a Jáva-tengerbe zuhant AirAsia repülőgépének farokrészét próbálták kiemelni, a kutatócsoport észlelte a fekete doboz szignálját is.

hirdetés

A farokrész kiemelése, mely leszakadva, fordítva fúródott a tengerfenékre, az erős hullámverés és szél miatt nem sikerült.

A ma reggeli újabb próbálkozás után viszont sikerült megállapítani, hogy a jelek nem is a farokból, hanem az attól 300 méterre elsodródott fekete dobozból jönnek.

Jelenleg is folyik a pontos helymeghatározás, és a még mindig viharos időjárás dacára megkísérlik a felszínre hozatalt. A mentésbe bekapcsolódott az angol haditengerészet nehézbúvár-csoportja is Amennyiben a mentés sikerrel jár, úgy a doboz adatainak értékelése a London közeli speciális laboratóriumban történik majd, valószínűleg a jövő hét elején.

Függetlenül a megfejtett adatoktól, a mentőcsoport tovább dolgozik a doboz közelében található alkatrészek felszínre hozatalában.

Az AirAsia Indonesia a Jáva szigetén található Surabayából Szingapúrba tartó járata december 28-án zuhant a tengerbe 162 emberrel a fedélzetén, erről cikkünket ide kattintva olvashatja el.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk