hirdetés
hirdetés

Figyelmeztetést adott ki a spanyol Külügyminisztérium a katalán utazások veszélyeiről

A spanyol Külügyminisztérium hivatalos figyelmeztetést tett közzé, a Katalóniába utazó turisták, illetve a hosszabb ideje ott élő idegen telepesek számára, a barcelonai tartományi elszakadás miatt kitört zavargások veszélyeire hivatkozva.

hirdetés

A katalóniai referendumról október elsejére tervezett a helyi hatóság népszavazást, melyhez a szavazólapokat és más egyéb előkészületeket is megtették, de a spanyol kormány az elszakadást, mint az alaptörvénnyel ellenkező akciót, betiltotta.

Az ennek kapcsán kitört folyamatos tüntetéseket a Gardia Civil próbálja féken tartani, kevés sikerrel. Barcelona utcáin naponta több tizezren tüntetnek az önállósodást követelve.

A külügyminisztérium azt tanácsolja a turistáknak, hogy inkább a kevésbé frekventált tengerparti szállodákat és a helyi programokat preferálják, és kerüljék el még előreláthatólag néhány hétig a katalán fővárost. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Óva intenek mindenkit a tüntetéseken való részvételtől, mert a rendfenntartó erők, az akciójuk során, egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak a helyiek és a külföldiek között különbséget tenni.

A madridi belügyi hatóságok, az utazás szervezők azon kérdéseire, hogy meddig tarthatnak a tüntetések, még nem tudtak pontos információkkal szolgálni. 

Veér Jenő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk