hirdetés
hirdetés

George Lucas csábító múzeumot épít

Chicagóban vagy San Franciscóban lesz az új turisztikai célpont?

hirdetés

Két világváros is szóba jött George Lucas múzeumának helyszíneként. A világhírű filmrendező – aki igazi világsikerét a Csillagok Háborújával érte el, amelynek legújabb filmjét jövő év végén mutatják be – eredetileg San Franciscóban szerette volna felépíteni múzeumát, de a kaliforniai város vezetői nem akarják teljesíteni a rendező helyszínre vonatkozó kérését.

Lucas a Golden Gate híd lábánál levő egykori haditengerészeti bázist szemelte ki, de ezt úgy tűnik, nem kapja meg. Így került a képbe Chicago, amely úgy tűnik, örömmel ad egy értékes építési területet a jövendő múzeum számára. Lucas, ugyan még nem döntött, de nagyon valószínű, hogy az utóbbi ajánlatot fogadja el. Ő – mint hangsúlyozza – nem akar közpénzt felhasználni, sőt, saját vagyonából 400 millió dollárt szánna a különleges múzeum létrehozására.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons


A 21. századi technikát alkalmazó gyűjteményben nem csak a legendás Lucas-filmek főhősei, kosztümjei és díszletei kapnak helyet, de Maxfield Parrish grafikus alkotásai, sőt, Lucas barátja, Steven Spielberg és a DreamWorks filmgyártó cég relikviái is. A rendező elképzelései szerint a rajzfilmnagyhatalomnak számító Pixar stúdió is „beköltözne” az épületbe – például a Toy Story hőseivel.

Emellett videójátékokat, speciális effekteket bemutató termeket is kialakítanának – feltéve, ha végre megvalósulnak a tervek. Chicago városvezetői most minden követ megmozgatnak, hogy Lucas múzeumát a városba csábítsák, hiszen jól tudják, mit jelent egy új, főleg a gyermekek számára vonzó kiállítás megnyitása. Lucas azonban érzelmileg jobban kötődik Kaliforniához, hiszen a San Franciscótól 140 kilométerre levő Modestóban született és nőtt fel. A Szelek Városa már eddig is sokat tett a turisták megnyerése érdekében, hiszen a nagyváros központjában 11 olyan színvonalas múzeum működik, mint az Art Institute of Chicago, a Mexican Fine Arts Museum vagy a Nature Museum. Nem utolsósorban ennek is betudható, hogy a Chicagóba látogatók száma már 2012-ben is rekordot döntött. A 46,4 millió turista számát a városvezetők 50 millió fölé szeretnék emelni 2020-ra. Érdekes, hogy San Franciscóba 2012-ben csak 16,5 millióan látogattak el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk