hirdetés
hirdetés

Határidő közeleg, a SZÉP kártyák lejáratának határideje

Határidő közeleg, a 2014-ben feltöltött összegeket május 31-ig fel kell használni, különben elvesztik a kártyatulajdonosok a feltöltött összegeket - tájékoztatott közleményben a Magyar Fürdőszövetség.

hirdetés

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a kártyákon kis összegben maradtak meg feltöltések, melyek komolyabb utazásra már nem fordíthatók, azonban a pár ezer, vagy néhány tízezer forint értékű összegeket maradéktalanul fel lehet használni a hazai fürdőkben.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem - teszik hozzá -, hogy a fürdőszolgáltatások mindhárom zsebből fizethetők, így könnyen összehozható a családi fürdőjegyek összege. A Magyar Fürdőszövetség felmérése alapján a Széchenyi Pihenőkártyával fizetett szolgáltatások bevétel aránya 10,4% volt átlagosan a hazai fürdőkben, igazolva a SZÉP-kártya jelentőségét a fürdőszolgáltatások körében. A fürdőszövetség  tapasztalata szerint a kártya továbbra is népszerű a fürdőkben, felhasználása 2015-ben +13,8%-al bővült. A kisebb kapacitású, főként szezonális fürdőkben +16%-al emelkedett a SZÉP forgalma. Átlagosan 42 millió Forint értékben költöttek SZÉP kártyával a fürdőkben az elmúlt évben, azonban volt több olyan fürdő, ahol a felhasznált SZÉP kártya összege meghaladta a 200 millió forintot.

A kártya változtatásával kapcsolatban aggodalomra adhat okot, ha a fürdők árbevételének közel 10%-át képező SZÉP kártya forgalom rendszere sérül - utalt a szövetség arra, hogy az Európai Unió Bíróságának korábbi ítélete szerint nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártya és az "Erzsébet étkezési utalvány" rendszer egyes elemei. 

A szövetség attól fél, hogy a szabályozás kis mértékű változtatása is komoly, a fürdők üzemeltetésére is hatással levő, bevételkiesést okozhat. Sajtóban megjelent hírekre hivatkozva úgy tudják, hogy a három alszámla és a kialakított szabályrendszer nem fog változni.

"Szeretnénk határozottan kiállni a fürdőszolgáltatásokat érintő fizetési mód változatlanul történő fenntartása mellett, mely a jelenlegi mindhárom alszámláról biztosítja a fürdőszolgáltatások térítését!" - zárja az üggyel kapcsolatos mondandóját a szövetség.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk