Hello Miskolc!

2013. március 1-jén Nagy Júlia TDM ügyvezető és Pfliegler Péter alpolgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit a miskolci újdonságokról.

Nagy Júlia, a miskolci TDM ügyvezetője elmondta, a TDM tavaly szeptemberi megalakulása óta a szervezet nagy utat tett meg. Átalakult a Tourinform szolgáltatási köre, elindult a www.hellomiskolc.hu oldal, ahol immár több mint 270 miskolci élményelem található meg, nagyközönségi és szakmai Facebook oldalak, hírlevelek indultak és a 2013-as Utazás kiállításra megjelent a TDM első önálló nyomtatott kiadványa is, amelyet március végén további kiadványok követnek majd.

"Sikeresen indultunk a TDM szervezetek számára kiírt pályázaton, amelynek célja elsősorban a turisztikai információszolgáltatás bővítése Miskolcon és környékén. Olyan mobiltelefonos applikációt fejlesztünk, amely nemcsak a turisztikai szolgáltatásokat listázza, hanem önálló városnéző sétákat és bükki túrákat is kínál a vendégeknek. Sőt, az alkalmazás segítségével rögzített fotók a közösségi médiában is megjelenhetnek. Az év folyamán új, célcsoportokra koncentráló kiadvány-csomaggal is előrukkol a szervezet. Szintén új elem, hogy a 2013-ban induló turisztikai kampányban Miskolcon élő, és Miskolcról származó hírességek is megjelennek majd" – mondta Nagy Júlia TDM menedzser.

{youtube|id=KOHktu8V1Wk}

Pfliegler Péter alpolgármester a sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Miskolc mára kibújt abból a skatulyából, amibe a várost egyébként sikeres ipari múltja kényszerítette. Sok munka van amögött, hogy mára Miskolcot a fesztiválokkal, gasztronómiai érdekességekkel és a csodálatos természeti látnivalókkal azonosítják itthon és külföldön egyaránt.

Pfliegler Péter a „fesztiválvárosságról” büszkén mondta el, hogy a kínálat nagyon színes, és jól tudják már ezt a mozi, az opera, a sport szerelmesei is. A téli hidegben a Kocsonyafesztivál színesíti Miskolcot, de a régiségek után kutatók is böngészhetnek a belvárosban minden hónap első vasárnapján, aki pedig remek zenék mellett különleges csapolt söröket szeretne kóstolni a kora őszi estéken, azokat a Sörfesztivál-hétvége várja szeptember elején.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.