hirdetés
hirdetés

Hónapokig tarthat a Tamási Termálfürdő javítása

A tűzesetet megelőzően csupa jó hír érkezett a fürdőről.

hirdetés

Vasárnap délután tűz keletkezett a Tamási Termálfürdő tetőszerkezetében, miközben még vendégek tartózkodtak a létesítményben. Szerencsére mindenki időben el tudta hagyni a fürdőt és senki nem sérült meg a tűzben. A tamási önkormányzat  tájékoztatása szerint 40 tűzoltó szakszerű és kitartó munkájának köszönhetően csak kedd reggelre sikerült teljesen eloltani a tüzet.Jelenleg még tart a kárfelmérés, tűzkárszakértő, illetve biztosítási szakértő vizsgálja a károsodott épületet, továbbá statikus igénybevételére is szükség van a kárenyhítés, kárelhárítás és a későbbi helyreállítás mielőbbi megkezdése miatt. Az ingatlantulajdonos Tamási Város Önkormányzata és az üzemeltető Aquaplus Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a fürdő minél előbb újranyithassa kapuit a fürdővendégek, a fürdőt használók előtt - írja a Termál Online.

A Tények című televíziós műsor szerint a kár több 100 millió forintra tehető és a javítás hónapig tarthat.

A Tamási Termálfürdő új fedett fürdőjét tíz évvel ezelőtt, 2011-ben adták át. Akkori áron 1,5 milliárd forintba került a beruházás. Az elmúlt időszakban több pozitív hír is érkezett a termálfürdőről. A termálvizük ugyan már 1990 óta gyógyvíz minősítéssel rendelkezik, viszont maga a fürdő nem számított gyógyfürdőnek, azonban tavaly év végén megszerezték ezt a címet is. Már akkor beharangozták, hogy a fürdőre és környékére vonatkozóan gyógyhely címre is pályáznak és idén ezen a téren is sikerrel jártak. Jelenleg ez Magyarország legújabb, 39. gyógyhelye. Mindezeken túl a fürdő szabadtéri részén is jelentős fejlesztést terveztek.

(forrás: Termál Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Nem vasárnap, hanem hétfőn késő délután keletkezett a tűz, este tízre eloltották, s hajnalig csak vigyáztak, hogy ne gyulladjon vissza.
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!