Indul a dubaji gasztro buli

A Dubaji Food Fesztivál (DFF), a város éves kulináris ünnepét rendezik  február 23 és március 11 között. Idén a fesztivál nagyobb és jobb lesz, mint eddig bármikor, hiszen a 17 nap alatt számos esemény, program, promóció és sztárséf várja az érdeklődőket.

A fesztivál keretén belül Dubaj legkiválóbb gasztronómiai kínálatát kóstolhatják végig az odalátogatók, nem beszélve arról a széles választékról, mely városszerte lesz elérhető. A legújabb ételtrendek figyelembe vételével a legritkább ételkülönlegességek is kivételes áron érhetőek el,változatos programokkal színestítve az eseményt. Issam Kazim, Dubaji Turisztikai Hivatal (DTCM) ügyvezető igazgatója: “Nagy örömmel rendezzük a Dubaji Food Fesztivált idén is, hiszen az érdeklődők 17 napon keresztül élvezhetik a hihetetlen étkezési élményeket, a luxus ételkoncepciókat és a helyi ételek ízeit. A sivatagi vacsorától a lenyűgöző part menti éttermekig, a Dubaji Food Fesztivál fantasztikus lehetőséget kínál a dubaji gasztronómia megismerésére és megízlelésére.”

A 2017-es DFF fénypontjai: az Etisalat tengerparti kantin, a Miele Dubaji Étteremhét, Dubaj rejtett gyöngyszemei, és az Étkezz & Nyerj promóció.

A tengerparti kantin idén új helyszínen kerül megrendezésre – a Sunset Beach-en. Az Etisalat kantin egy szabadon látogatható tengerparti klub, ahol az emberek megízlelhetik a legkülönlegesebb ételeket, miközben szórakoztató, sport, fitnesz és családi programokat is kínálnak a szervezők. A kantint négyszer nagyobbra tervezik, mint tavaly, vagyis az Etisalat tengerparti kantin izgalmas házilag készített étteremkoncepciókat, ízletes food truck ételeket és egyedi tengerparti étkezési élményeket kínál. Az Al Islami Masterclass is helyet kap a parton, ahol a sztárséfeket csodálhatjuk meg a sport- és gyermekprogramok mellett.

A fesztivál kulináris élvezeteinek csúcspontját a Miele Dubaji Étteremhét jelenti, ahol Dubaj 15 legelőkelőbb étterme exkluzív, korlátozott számú, háromfogásos előre elkészített menüt kínál február 23 és március 4 között fejenként 16.000 Ft-ért. A dubaji étkezés legkiválóbbjainak egyedi ajánlata kihagyhatatlan, hiszen világklasszis élményekben lehet része a vendégeknek a nemzetközileg is elismert éttermekben, mint Gordon Ramsey Bread Street Kitchen-je az Atlantisban, a lenyűgöző Pier Chic, és a vibráló Scape Restaurant & Bar a Burj Al Arabban. Az amerikaitól az argentinig, a tengeri herkentyűktől a steakig, a világ minden tájáról megkóstolhatók a különlegességek.

Dubaj éves kulináris ünnepén, le lehet adni a szavazatot a Dubaj rejtett gyöngyszemei kampány ideje alatt. Amint megszavazzák a nyerteseket, az EAE ételimádói  jelentkezhetnek egy „rejtett gyöngyszemek” túrára, melyen végiglátogathatják a győzteseket a fesztivál ideje alatt. Ha pedig mindez nem lenne elég, mindenki, aki szavazott, automatikusan “bekerül a kalapba”, akik között kisorsolnak egy hároméjszakás kalandot Dubaj történelmi negyedének luxus butikszállodájában, egy túrát 2017 hivatalos rejtett gyöngyszem éttermében egy top ételszakértő körbevezetésével, továbbá egy luxus vacsorát két főre a város egyik legelőkelőbb éttermében.

A Dubaji Food Fesztivál iúj kezdeményezése az Étkezz & Nyerj, amely egy egész városra kiterjedő promóció, ahol az érdeklődők azonnali nyereményekkel gazdagodhatnak, amikor benéznek valahova egy-egy étkezésre a több mint ezer étterem közül Dubajban. A vendégek, akik legalább 2500 Ft-ot költenek a résztvevő éttermekben,  belépőkártyát kapnak, amely felfedi az azonnal átvehető ajándékokat. Ráadásul, a reptéri promócióban lehetőség nyílik egy fantasztikus ötcsillagos dubaji nyaralás elnyerésére is két főre az azonnali meglepetés mellett.  

Website: www.dubaifoodfestival.com 

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.