hirdetés

Itt az első műanyagmentes szálloda is Horvátországban

Egy rovinji hotel lesz Horvátország első műanyagmentes szállodája, ugyanis a vezetőség tudatában van annak, hogy a műanyagszennyezés növekvő veszélyt jelent a tenger biológiai sokféleségére, és úgy döntött, konkrét lépéseket tesz a szennyezés csökkentéséért. A Hotel Adriatic alternatív megoldásokkal helyettesíti az eldobható műanyagot - írja a travelo.hu.

hirdetés

A tengerparti hotel már tavaly elkezdett papírral helyettesíteni néhány műanyag használati tárgyat, idén júniusban pedig száműzik szinte az összes káros anyagot az épületből. Likvidálják a plasztik fürdőszobai kiegészítőket, a műanyag vizes flakonokat, a plasztik edényeket és poharakat, valamint a nejlonszatyrokat is, így nyárra a hotel 80 százalékban környezetbarát lesz. Az év végére bevezetik a természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat is és a közeljövőben teljesen műanyagmentesek lesznek.

A hotel célja továbbá, hogy támogassa a többi szállodát is, ami a környezetbarát berendezésre szeretne átállni. A példamutató törekvéssel a szállodában megforduló vendégeket is ösztönzik a tudatos életmódra, és megmutatják nekik, hogy milyen alternatívákkal lehet felcserélni a káros használati tárgyakat. A turistákat arról is tájékoztatják, hol tudnak helyben természetes alapú dolgokat beszerezni, mint például az Isztrián készített olívaolaj.

(forrás: Travelo)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai