hirdetés

Itt az első műanyagmentes szálloda is Horvátországban

Egy rovinji hotel lesz Horvátország első műanyagmentes szállodája, ugyanis a vezetőség tudatában van annak, hogy a műanyagszennyezés növekvő veszélyt jelent a tenger biológiai sokféleségére, és úgy döntött, konkrét lépéseket tesz a szennyezés csökkentéséért. A Hotel Adriatic alternatív megoldásokkal helyettesíti az eldobható műanyagot - írja a travelo.hu.

hirdetés

A tengerparti hotel már tavaly elkezdett papírral helyettesíteni néhány műanyag használati tárgyat, idén júniusban pedig száműzik szinte az összes káros anyagot az épületből. Likvidálják a plasztik fürdőszobai kiegészítőket, a műanyag vizes flakonokat, a plasztik edényeket és poharakat, valamint a nejlonszatyrokat is, így nyárra a hotel 80 százalékban környezetbarát lesz. Az év végére bevezetik a természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat is és a közeljövőben teljesen műanyagmentesek lesznek.

A hotel célja továbbá, hogy támogassa a többi szállodát is, ami a környezetbarát berendezésre szeretne átállni. A példamutató törekvéssel a szállodában megforduló vendégeket is ösztönzik a tudatos életmódra, és megmutatják nekik, hogy milyen alternatívákkal lehet felcserélni a káros használati tárgyakat. A turistákat arról is tájékoztatják, hol tudnak helyben természetes alapú dolgokat beszerezni, mint például az Isztrián készített olívaolaj.

(forrás: Travelo)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk