hirdetés

Itt az idei Dining Guide Év Étterme győzteseinek listája

Átadták a legjobb vendéglátóhelyeknek és vendéglátós szakembereknek járó elismeréseket az idei Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán május 22-én, hétfő este, a Várkert Bazárban. A helyszínen minden eddiginél többen várták az eredmények kihírdetését, egy tűt sem lehetett volna leejteni a győztesek kihirdetése alatt, akkora volt a tömeg.

hirdetés

Május 22-én, hétfőn este tartották az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja minden évben több száz vendéglátóhelyet tesztel, ez alapján dől el a végső sorrend, hallhattuk a meghívottakat köszöntő bevezető során. Majd annyit mondott még el a műsorvezető, Gundel-Takács Gábor, hogy az idei zsűrizők munkáját nagyban nehezítette a sok nyitás-zárás a különböző helyeken, a munkaerőforrás nehézsége, amelyről a tesztelők is úton-útfélen hallottak és tudnak, valamint azt is közölte, hogy idén - a korábbi évekkel ellentétben - nem nemzetközi csapat bírált, hanem hazai tesztelők járták az országot. És egy új kategóriáról is beszámolt: idén átadják az Év Szállodája címet.

Az idei győztesek és a versenyt meghirdető platform képviselői a színpadon /Forrás: Dining Guide
Az idei győztesek és a versenyt meghirdető platform képviselői a színpadon /Forrás: Dining Guide
 

Majd következett a várva várt díjkiosztó, íme az eredmények: 

Az Audi-Dining Guide Év Étterme díj nyertese a nemrég két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon.

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg.

Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem lett. 

Idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet – 25 ötcsillagos szállodát tesztelve – a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapestnek ítélte oda Dining Guide csapata.

Az Év Séfje Szulló Szabina és Széll Tamás lett, az Év Szervizembere pedig Németh Gergely a Felix Kitchen & Barból.

Az ifjú séftehetségeket idén is díjazták, közülük Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je Díjat pedig Becker Gábor tudhatja magáénak a Kollázs – Brasserie & Barból.

Az Év Borválasztéka Díj nyertese a Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem, az életműdíjat ez évben Zsidai Ilona nyerte el.

A tavalyi év során bevezetésre került új díjkategória, a Dining Guide Best of the Best oszlopos tagjai pedig a Stand és a Mihályi Patisserie maradtak, továbbra is kiemelkedő minőséget képviselve a hazai gasztronómiai életben.

A Dining Guide 2005 óta adja át a legjobbaknak járó Az Év Étterme és a Top10 Étterem díjakat. Az elmúlt közel 20 évben a magyar vendéglátóhelyek modernizációjával együtt a Dining Guide tesztelési metódusa és a kiadvány is folyamatosan fejlődött, ma pedig már elmondható, hogy látásmódjuk, felkészültségük és tevékenységük megfelel az európai étteremkalauzok színvonalának.

A Dining Guide vezetése is ismeri a szakma nehéz helyzetét

„Sok tesztet végeztünk az idén is, az átlagosnál több éttermet kellett megnéznünk, mert a helyzetet nehezítette a vendéglátóhelyek nyitása, zárása és koncepcionális változásai”, mesélt a folyamatról Herczeg Zoltán gasztronómiai tanácsadó, a Dining Guide felelős kiadója.

A végső tesztelés folyamatát idén is Fausto Arrighi, a Michelin Guide egykori legendás igazgatója segítette, aki tanácsadóként hét éve közreműködik az Étteremkalauz munkájában.

„A 2022 májusában megjelent Audi-Dining Guide Étteremkalauz első 10 helyét elfoglaló étteremből a fél évvel később megjelenő Michelin Guide 9 éttermet Michelin-csillaggal jutalmazott. Nagyon óvatosan próbálok fogalmazni, de én úgy látom, hogy a mi top 100-as listánk eredményei kerültek a Michelin Guide kiadványába. Számunkra nagyon megtisztelő, hogy később a Michelin is a mi általunk megállapítottakkal ért egyet”, tette még hozzá Herczeg Zoltán.

A hazai gasztronómia meghatározó alakja, Pesti István a díjakkal/ Fotó: MTI/Balogh Zoltán
A hazai gasztronómia meghatározó alakja, Pesti István a díjakkal/ Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Díjazottak teljes köre: 

A 2023-as Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai

Audi-Dining Guide Év Étterme Díj: Platán Gourmet Étterem

Különdíjak:

Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj: Málna The Pastry Shop

Dining Guide Az Év Szervizembere Díj: Németh Gergely / Felix Kitchen&Bar

Dining Guide – Master Good Az Év Séfje: Szulló Szabina & Széll Tamás

Dining Guide – BigFood Az Év Ifjú Séftehetsége: Dalnoki Bence

Dining Guide Az Év Szerethető Étterme: Casa Christra Étterem

Audi – Dining Guide Az Év Innovatív Konyháj: 42 Restaurant

Audi – Dining Guide Az Év Szállodája: Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Dining Guide Életműdíj: Zsidai Ilona

Dining Guide – Wolt Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díj: Il BAFFO by Avalon

Dining Guide Az Év Sommelier-je Díj: Becker Gábor / Kollázs – Brasserie & Bar

Dining Guide Az Év Borválasztéka Díj: Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem

Dining Guide Restaurant Best Of The Best: Stand

Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best: Mihályi Patisserie

 

TOP10+2 Étterem:

Platán Gourmet Étterem

Salt Budapest

Rumour by Rácz Jenő

Babel Budapesten

42 Restaurant & Bar

Costes Downtown

Essência Restaurant

Costes Restaurant

Borkonyha Étteremkalauz

Spago by Wolfgang Puck

Mák Restaurant

Onyx műhely

(forrás: Dining Guide / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk