Jakabffy László temetése

Karácsonyt megelőző pénteken, otthonában elhunyt Jakabffy László, a hazai gasztronómiai világ egyik ikonikus alakja. Itt a temetés időpontja.

69 éves korában, egy komoly műtét utáni otthoni lábadozás kezdeti időszakában meghalt a magyar vendéglátás egyik meghatározó személyisége, akinek annyi, de annyi terve volt még a következő időszakra – ezért halála nemcsak a családját, hanem az egész hazai gasztronómiai világot mélyen megrázta.

Ő volt az, aki nemcsak az aktív éveiben volt aktív tanító, mentor, gasztronómiai tanácsadó és éttermek nyitásának levezénylő alakja, hanem nyugdíjas éveiben is éjt nappallá téve folyton dolgozott. Az un. „Jakabffy iskolából” számos hazai fiatal (és ma már nem fiatal) szakember került ki, akik mind a tőle kapott tudást kamatoztatják mind a mai napig.

Aktív éveiből legmeghatározóbb munkahelye az Alabárdos Étterem volt, a várbeli étterem teljes megújítási programját ő irányította, itt vált igazán a hazai gasztronómiai élet kulcsfigurájává.

Szinte élete utolsó napjáig a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és a Magyar Éttermi Szövetség (MÉSZ) munkájának szervezésében, irányításában részt vett, az MVI november végi gálájának díszebédjét is ő koordinálta. Számos kitüntetése, elismerése közül kiemelkedő az Év Vendéglőse cím (2002), imádott Alabárdosa lett 2004-ben a szakma szavazata alapján a legjobb hazai vendéglátóhely, Jakabffy László 2013-ban Pro Turismo díjat vehetett át, életművét 2015-ben Gundel-díjjal jutalmazták. 

Temetése 2018. január 12-én pénteken délelőtt 11 órakor lesz a telki temetőben (cím: 2089 Telki, Temető utca – Budakeszi felől jövet az 1. körforgalomnál balra kell fordulni).

Aki szeretne végső búcsút venni, egy szál fehér virággal tegye meg – a család kérésére.

 

Forrás: Vendég


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?