Két bomba meglepetés: Auf Wiedersehen Stefan, Adios Nicolas!

Távozna Stefan Gebhardt, a Chateau Visz és Nicolas Rafael Delgado, a budapesti Mix konyhafőnöke?

Vendég & Hotel információ

Egyelőre még meg nem erősített hírek szerint elhagyja az "Év étterme" címmel néhány hete felruházott Chateau Visz-t Stefan Gebhardt. A német konyhafőnök, Erik Schröter tanítványaként, mestere után, alig egy esztendővel ezelőtt vette át a Somogy megyei kastélyszálló konyháját. Távozása még a bennfentesek számára is meglepetés, hiszen tavaly egy interjúban még így nyilatkozott: "…nagyon szeretek itt lenni, a magánéletben is stimmel most minden, nincs okom arra, hogy elmenjek. Maradok."

A Vendég & Hotel szaklap értesülései szerint távozása összefüggésben lehet azzal a hírrel, hogy a Hertelendy Kastélyszálló szintén tavaly hivatalba lépő konyhafőnöke, Richard Nussel az utóbbi néhány hónapban a kastély helvét tulajdonosának svájci hoteljében dolgozott, és onnan már nem is tér vissza. Ezt a hírt az illetékesek sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudták. Az biztos, hogy a konyhafőnök néhány napon belül ismét Magyarországra érkezik, és részt vállal a Hertelendy téli szünet utáni újraindításában. Az azt követő időszakról néhány napon belül kaphat a közvélemény információt.

Richard Nussel alig egy esztendeje érkezett a Hertelendy Kastélyszállóba, érkezését követően távozott a korábbi konyhafőnok, Kostyál Gábor, aki néhány hét múlva megnyerte a Bocuse d'Or Selection Hungaryt, és így képviselhette Magyarországot a júniusi európai versenyen.

Szerda délelőtt lapunk megkeresésére Hidvéghy Melinda, a Chateau Visz tulajdonosa határozottan cáfolta a Stefan Gebhardttal kapcsolatos híreszteléseket. Elmondta, hogy nincs tudomása arról, hogy a konyhafőnök felmondott volna a kastélyszállóban. "Minden évben szárnyra kel valami pletyka, ezzel nem lehet mit kezdeni. Tavaly az a hír terjedt el, hogy bezárunk... " - mondta munaktársunknak Hidvéghy Melinda.

A fenti értesüléseinknél konkrétabb információ, hogy hétfőn bejelentette távozását a Mix étteremből Nicolas Rafael Delgado, a Michelin-csillaggal jutalmazott argentin séf. (Csak remélni tudjuk, hogy bejelentésének nincs köze ahhoz, hogy épp ezen az ominózus napon tartotta a Mix étteremben februári összejövetelét a Vendég & Hotel Business Klub). Delgado tavaly érkezett Magyarországra, és három hónapon át a Costes étterem konyhafőnöke volt. Az ő konyhafőnöksége idején kapta meg az étterem első magyar vendéglátóhelyként a legnagyobb szakmai elismerést jelentő Michelin csillagot. A korábbi portugál konyhafőnök sokak számára váratlan visszatérése után nyáron igazolt az újonnan nyíló Mix étterembe. Váratlan távozásának okairól nincsenek értesüléseink, de Biliczky Sándor, az étterem tulajdonosa elmondta, a megüresedett konyhát Mészáros Ádám séf veszi át, aki ugyancsak (akárcsak korábban Delgado) a Costesből érkezett.

A Vendég & Hotel következő, márciusi számában interjút olvashatnak Stefan Gebhardttal és Mészáros Ádámmal is.


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.