hirdetés
hirdetés

Két búvárparadicsomot veszíthet el Egyiptom

Jóváhagyta az egyiptomi parlament két lakatlan vörös-tengeri sziget átadását Szaúd-Arábiának.

hirdetés

Egyelőre azonban nem tudni, milyen jogi stádiumban van a szerda este elfogadott szerződés, mert a legfelsőbb bíróság magának követeli az utolsó szót a kérdésben.

A szigetek átadását a szaúdi király tavaly áprilisi egyiptomi látogatása során jelentették be több milliárd dolláros szaúdi segélyekkel és befektetésekkel együtt. A lépés felzúdulást keltett az egyiptomi lakosság körében.

A Tírán és a Szanáfír két, stratégiai jelentőségű, lakatlan sziget az Akabai-öböl bejáratánál. Felügyeletüket 1950-ben adta át Egyiptomnak Szaúd-Arábia. Izrael a hatnapos háborúban elfoglalta a szigeteket, és csak egy későbbi békeszerződés nyomán kerültek vissza Egyiptomhoz. 

Mivel a Tírán és a Szanáfír vizei közkedvelt búvárparadicsomnak számítanak, a turizmusban dolgozók forgalmuk visszaesésétől tartanak a szigetek átadását követően - olvasható az Euronews oldalán

(forrás: Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk