hirdetés
hirdetés

Kulturális előadásoknak ad majd otthont a Colosseum

A világ másik leglátogatottabb épületét, a római Colosseumot évek óta tatarozzák, bővítik és a modern technikát is bevetik, hogy újabb programokkal szolgáljanak a látogatók számára - írja laptársunk, a Privátbankár.

hirdetés

A tervek szerint idén készül el a fenntartható, csak természetes anyagokból készül, visszahúzható, mozgatható padlózat, amely közel 18,5 millió euróba kerül. A Colosseum részben már tavaly megnyílt, de korlátozták a látogatók számát, ezért érdemes előre online jegyet váltani a Colosseumba és a Forum Romanumba is.

A tervek szerint egy csúcstechnológiás, könnyű szerkezetű, összecsukható színpadot húznak fel az arénában, amellyel mintegy helyreállítják az eredeti színpadot. A Colosseumot i. u. 70 és 80 között építették, a nyilvános kivégzések és a gladiátorviadalok véres helyszíne volt. Több mint 450 éven át működött arénaként. A Forum Romanummal együtt Olaszország legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik. A színpad egészen a 19. századig létezett, akkor elbontották, régészeti feltárások miatt.

Depositphotos
Depositphotos

Befedik, ha esik az eső

A felújítás befejezése után az arénát ismét lehet szabadtéri kulturális előadásokra használni, és a látogatók az aréna közepéről csodálhatják meg az ókori építmény fenségességét – közölte az olasz kulturális miniszter, Dario Franceschini. A 3000 négyzetméter alapterületű, mobilizálható rendszer lehetővé teszi, hogy gyorsan befedjék vagy kinyissák a föld alatti épületrészeket, egyrészt, hogy megvédjék az esőtől, másrészt hogy lehetővé tegyék szellőzésüket.

Az újjáépítésre kiírt pályázatot az Ingegneria nevű társaság nyerte el, a munkálatok tervezett költség előirányzata 18,5 millió euró. A nemzetközi hírű milánói cég restaurálta egyebek között a vicenzai székesegyházat, és olyan sztárépítészekkel dolgoztak már együtt, mint Renzo Piano, Rem Koolhaas és Iszozaki Arata.

Elek Lenke

Privátbankár

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk