hirdetés
hirdetés

Látogatható a Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, és egyben az intézmény megnyitásának első évfordulóján nyílik meg a nagyközönség számára a Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása.

 

hirdetés

A „Nekünk írták a dalt!" címmel vasárnap nyíló kiállítása a magyar populáris zene hőskorát és társadalmi hatásait eleveníti fel 1957-től a rendszerváltozásig. A korszak legkiemelkedőbb előadóit, zenekarait, emblematikus slágereit és legfontosabb poptörténeti eseményeit mutatják be.

A közel ezer m2-es, interaktív tárlat az eddigi legátfogóbb a témában. 

 

„Az időszaki kiállítással valóra vált a Zene Háza teljes tartalmi koncepciója, immáron minden programelem elkészült, amit a tervezéskor megálmodtunk”, fogalmazott Batta András, az intézmény ügyvezető igazgatója.

A nagyközönség számára január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, egyben az intézmény megnyitásának első évfordulójánmegnyíló időszaki tárlat, a „Nekünk írták a dalt!” a rendszerváltozás előtti évtizedek populáris zenéjét és társadalmi vonatkozásait dolgozza fel 8 különböző témakörön keresztül.

A Magyar Zene Háza első időszaki kiállítása Horn Márton és Jávorszky Béla Szilárd kurátorok vezetésével, Báger András belsőépítészeti tervei alapján, Benkóczy Péter és csapata kivitelezésében készült el.

A tárlat 2023. január 22-től 2023. október 29-ig tekinthető meg.

 A Magyar Zene Házába a nyitás óta, egy év alatt több, mint 800 ezren látogattak el.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk