hirdetés
hirdetés

Legendák a levegőben és MALÉV retró

A nagy sikerű „Legendák a levegőben” címet viselő repülőnapot immár negyedik alkalommal rendezik meg, ezúttal a Budaörsi Repülőtéren szeptember 28-29.-én. A találkozó az idén a „földi dolgok és légi emberek” gondolatának jegyében zajlik.

hirdetés

Kétnapos lesz a Budaörsi repterére szervezett Legendák a levegőben 2013 repülőnap és MALÉV „retró”. Az ország egyik legszebb fekvésű repülőterére várják mindazokat, akik a repüléssel hivatásszerűen, vagy hobbiból megismerkedtek, és azokat is, akik most akarnak belekóstolni a légi élményekbe.

A „földi dolgok” nem is olyan régen nem kímélték (az idén lenne 68 éves) MALÉV társaságot, de a repülőnap jó alkalom arra, hogy a cég korábbi dolgozói összejöjjenek, emlékezzenek a múltra és tervezzenek a jövőre. Emellett persze számos MALÉV- es „retro” relikvia is kiállításra kerül. A „volt” nemzeti légitársaságon kívül Magyarországon több ezren vannak, akiknek a repülés mindennapi feladat, hobbi, esetleg hivatásszerű elfoglaltság így a program a családoknak, a nagyközönségnek is érdekes lesz.

Az első nap a múltat, a legendák idejét idézi de, felszállnak a mai kiválóságok: műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők. Tervek közözött szerepel, hogy bemutatót tart Nádas Tamás műrepülő világbajnok, látható lesz a hazai polgári légi közlekedés első, legendás PO–2-es géptípusa és Kánya típusa. Farkas Bertalan újra repül, ezúttal rövid repülést hajt végre Nádas Tamás világbajnokkal Budaörs légterében.

Itt mutatkozik be a nagyközönségnek a Magyar repülés új formációja a Hungarian Tricolor!

A repülőnap vendége a Guiness-rekorder Mészárovics György magyar ejtőernyős is. Ezen kívül repülőgépmodell-bemutató, izgalmas sárkányrepülő bemutató is zajlik a levegőben. A „légi ászok” bemutatója mellett a földön katonai „oldtimer” bemutató lesz, a szerencsések pedig beülhetnek egy MIG 21-es vadászgép pilótafülkéjébe, emellett családi programok, izgalmas vetélkedők teremtenek méltó, vidám hangulatot.

A programokkal összehangoltan zajlik a sétarepültetés, a két nap alatt Budapest és Budai hegyek felett hosszabb-rövidebb légi sétákat lehet tenni a legendás és a jelenkor gépein.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk