hirdetés
hirdetés

Magyarország ünnepi fényei közel s távol

2022-ben az augusztus 20-i tűzijátékok nem lesznek kevésbé fényűzőek, mint az elmúlt években, így érdemes lesz figyelemmel kísérni őket, amelyet Budapest mellett más településeken is meg lehet tekinteni.

(X)

hirdetés

Budapesten belül a nagyobb rakéták a Margit hídról és a Petőfi hídról lesznek fellőve, valamint a Dunáról több bárka is üzemel majd ezen szórakoztatás céljából. Budapestiek tömege lepi el ilyenkor a belvárost, hogy minél közelebbről csodálhassák a pompázó színes fényeket, amelyek olyan változatossággal szállnak az égbe, mint akár a 22bet ajánlatai a szerencsejátékok világában. Akik esetleg nem budapesti lakosok, és mégis innen szeretnék ünnepelni Magyarország államalapításának napját, azoknak különböző szálláslehetőségek is fennállnak Budapest szívében, jobbnál jobb szállodák várják szeretettel a távolabbról érkező vendégeket, mint például az Aria Hotel Budapest, a 12 Revay Hotel Budapest vagy akár az Arcadia Hotel Budapest, ahonnan könnyedén elérhetjük bármelyik nagyobb tűzijáték pontot.

Viszont aki ezekben az időkben a nyaralást tervezgeti, semmi gond, ugyanis a Balaton területén több helyről lehet élvezni az ünnepet. Fonyódon a tűzijáték mellett táncjáték is szórakoztatja az arra járókat az este alatt. Balatonlellén és Balatonszárszón is megrendezik idén az ünnepséget, azonban Siófokon a rakéták kilövése idén elmarad. Aggodalomra azonban nincs ok, ugyanis 1000 lead-es show-val igyekeznek kárpótolni az ott tartózkodókat. Ugyanígy Tihanyban sem lehet élőben megtekinteni a fényeket, azonban a Tájház udvarán egy visual show teszi izgalmasabbá az estét.

Balatonföldváron utcabálra lehet számítani, Zamárdiban pedig a fesztiválozók által jól ismert Strand Fesztivál helyszínéről indulnak a rakéták. Azonban programból nem csak ennyi jut, Balatonfűzfőn ünnepi vízijáték és lángshow fogja szórakoztatni az ünnepi fények mellett a lakosokat, nyaralókat és turistákat, míg Alsóörsön Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál keretein belül rendezik meg a tűzijátékozást, mely után utcabál következik.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Balatonkenesén, Balatonfüreden, vagy akár Keszthelyen is egy kellemes kültéri sétával egybekötve tökéletes családi programot nyúlt a színes fények megcsodálása. Zalakaroson a korzó területén tűzzsonglőrökre lehet számítani, Tapolcán egy jó pohár bor várja az ünneplőket, Veszprémben pedig egy fél órás fényjáték kápráztatja el a közönséget.

Ha valaki minden percét ki szeretné használni az idei tűzijátékoknak, a Balatoni Hajózási Zrt. ajánlata visszautasíthatatlan lesz számára, ugyanis augusztus 19-én és 20-án tűzijátéknéző sétahajókat indítanak. 18-án a bulihajók Balatonboglárról és Balatonlelléről indulnak. A Balatonlelléről induló hajók közül pedig akár 1 vagy 2 órás opció közül is lehet választani. Augusztus 19-én Badacsonyból indul 1 és 1,5 órás hajótúra is, míg aki Fonyódon száll fel, 2,5 órán keresztül élvezheti a balatoni ünnepséget. Azonban augusztus 20-án indul a legtöbb kikötőből, így a sétahajók megtalálhatóak lesznek Balatonfürednél, Keszthelynél, Fonyódnál, Badacsonynál és Balatonföldvárnál. A rövidebb utakra a gyerekeknek kedvezmény is jár, így kiváló lehetőség egy kis plusz élményt csempészni a családi nyaralásba.

Magyarország bármely területén élvezetes programlehetőséget kínál számunkra az augusztus 20-i tűzijáték megtekintése, azonban Budapest mellett a balatoni települések is nagyon csábító ajánlatokkal élnek, legyen szó a programokról vagy a sétahajókról. Így aki esetleg unja már a zsúfolt budapesti utcákat, érdemes egy estére ellátogatni a Balatonra, hogy új környezetben lehessen részese ennek a magyar ünnepnek.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk