hirdetés
hirdetés

Még egy hét és Utazás kiállítás 2018

Egy hét múlva, március 1-én szakmai nappal nyílik meg az ország és a régió legjelentősebb turisztikai seregszemléje, az Utazás 2018 kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A március 4-éig tartó eseményen 21 ország 280 kiállítója várja az érdeklődőket. Erről a kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón Rafay János, a főszervező Hungexpo Zrt. üzletág igazgatója beszélt február 22-én, csütörtökön Budapesten.

hirdetés

Az esemény kiemelt, fő témája az aktív kikapcsolódás, de a turizmus szinte minden ága képviselteti majd magát. A Hungexpóra érkezők még meglátogathatják a Bringa-, és a Futó Expót, valamint az ország legnagyobb független utazókat megszólító rendezvényét, a 6. Járatlan Utakon Fesztivált.

A tájékoztatón elhangzott, hogy 21 országból 280 kiállító mutatkozik be. Az első napon, csütörtökön a turisztikai szakma képviselőit várják, akik konferenciákon és kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt, megvitathatják a hazai és a nemzetközi turizmus legfrissebb trendjeit, az ágazatot sújtó munkaerőhiányt, az online turizmus tapasztalatait, és az iparágakban működő startupok tevékenységét. Külön szekciókban foglalkoznak majd egyebek között a gasztro-és borturizmussal, az egészségturizmussal, a hazai repülőterek fejlesztésének kérdéseivel. Péntektől vasárnapig a közönséget várják. A kiállítás csütörtökön nyílik meg, majd egy körséta után kezdődik a szakmai program.

Idén a belföldi és a külföldi kínálatot külön az A és a B pavilonban mutatják majd be, a 41. alkalommal megrendezett kiállítás belföldi díszvendége Hévíz, a külföldi Marokkó lesz.

A belföldi díszvendég polgármestere, Papp Gábor, a sajtótájékoztatón városa eredményeivel büszkélkedett, ahogy elhangzott, van is mire, 18 éven felüli vendégek egymillió 201 ezer vendégéjszakát töltöttek el Hévízen. Átalakult a vendégösszetétel, ma már nem lehet azt mondani, hogy Hévíz a nyugdíjasok városa, inkább négy évszakos városnak lehet nevezni. A vásárban helyi termékkóstolóval, kosztümös fotó-ponttal, koktélokkal, kincskereső játékkal és akciós szállásajánlatokkal várják az érdeklődőket, hévízi wellness hétvégéket vagy egy családi (2 felnőtt és 2 gyermek részére szóló) hőlégballon repülést nyerhetnek a szerencsések.

A külföldi díszvendég idén Marokkó lesz. Ma már két fapados társasággal utazhatunk, közvetlen repülőjárattal érünk el Marrákesbe és Agadírba. Nemcsak mi utazunk Marokkóba, onnan is jönnek turisták hozzánk, komoly tárgyalások eredményeként új repülőjárat indul majd Casablanca és Budapest között – mondta Kamal Arifi, a díszvendég Marokkói Királyság képviselője. A Marokkói stand több ezer négyzetméteren várja majd a turistákat, ahová egész kis Marokkót építenek fel. Bemutatkoznak a Marokkóval foglalkozó utazási irodák, megismerkedhetnek az ország történelmével, kultúrájával és gasztronómiájával. A standon komoly nyereményjáték is várja az utazókat.

Bringa-, Futó Expo és a 6. Járatlan Utakon Fesztivál képviselői is bemutatkoztak a tájékoztatón, számtalan újdonsággal, rendezvényekkel várják a látogatókat. Mindegyik egyidejű rendezvény egy belépőjeggyel látogatható.

Bővebb információ: utazas.hungexpo.hu

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai