hirdetés

Meglepetés a gyerekmenü tálalásakor, és gond a gurulós szekrénnyel

Apró kerékkötők ugyan akadtak az olajozottan működő magyar csapat versenymunkájának elkészítése során, de Dalnoki Bence séf vezetésével a magyar csapat megoldotta a váratlan helyzeteket, és hozták a Bocuse d'Or világbajnoki döntőjének második napján tudásuk legjavát.

hirdetés

Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel. Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó - csak néhány fogás azok közül, amiket a Dalnoki Bence séf és commis-ja, Nyikos Patrik felszolgált a Bocuse d'Or szakácsverseny második versenynapján a zsűri számára.

Akcióban a magyar csapat
Akcióban a magyar csapat

A magyar duó ezüstérmet szerzett a verseny tavalyi európa bajnoki selejtezőjén, így előkelő pozícióból várhatták a mostani lyoni döntőt. Az idei versenyen a halételnek ördöghalból kellett készülnie, miközben a főfogásnak egy háromfogásos gyermekmenüt kellett tartalmaznia, amiben dominálnia kellett a töknek és a tojásnak – olvashatók a részletek a Bocuse d’Or Akadémia oldalán.

A magyar csapat külön egynémely váratlan problémával szembesült a rajtvonalnál: például meglepetés volt számukra, hogy milyen tányérban kellett végülis felszolgálni a gyerekmenüt - másmilyenben gyakortolták el ezerszer a feladatot - és azt sem tudták előre, hogy gurulós szekrényük, amiben az eszközeiket tartották, nem fér be a munkaasztal alá - de mindkét problémát sikerrel megoldották.

Széll Tamás a csapat vezetőjeként vezényelte a munkát
Széll Tamás a csapat vezetőjeként vezényelte a munkát

Mint helyszíni szakértőnk tudósításából megtudtuk, a tálalás időre és rendben megtörtént, valamint szintén Bősze Ákostól, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetőjétől hallhattuk, hogy egy nagyon erős mezőnyben a magyar csapat profin helyt állt. Szintén "belsős" információ, hogy állítólag a csapatok közül gyakorlatilag egyik sem tudta mindhárom kötelező témában egyformán nyújtani ugyanazt a minőséget, így a verseny nyílt maradt, egyelőre nagy kérdés, hogy kik nyerik idén a Bocuse-trófeát, és hogy alakul a további helyezés?

Magyar idő szerint 18 órakor hirdetik ki az eredményt.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: METRO / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk