Meglepetés a gyerekmenü tálalásakor, és gond a gurulós szekrénnyel

Apró kerékkötők ugyan akadtak az olajozottan működő magyar csapat versenymunkájának elkészítése során, de Dalnoki Bence séf vezetésével a magyar csapat megoldotta a váratlan helyzeteket, és hozták a Bocuse d'Or világbajnoki döntőjének második napján tudásuk legjavát.

Ördöghal budapesti módra enyhén füstölt fésűkagylóval, sötét hínárral, citromos-túrós croutonnal. Kékkagyló-tortellini gulyásfűszerekkel. Hideg sütőtökleves, sütőtökkel és petrezselyemmel töltött uborka, zabtejszínhab tormával és füstölt olajjal pácolt borsó - csak néhány fogás azok közül, amiket a Dalnoki Bence séf és commis-ja, Nyikos Patrik felszolgált a Bocuse d'Or szakácsverseny második versenynapján a zsűri számára.

A magyar duó ezüstérmet szerzett a verseny tavalyi európa bajnoki selejtezőjén, így előkelő pozícióból várhatták a mostani lyoni döntőt. Az idei versenyen a halételnek ördöghalból kellett készülnie, miközben a főfogásnak egy háromfogásos gyermekmenüt kellett tartalmaznia, amiben dominálnia kellett a töknek és a tojásnak – olvashatók a részletek a Bocuse d’Or Akadémia oldalán.

A magyar csapat külön egynémely váratlan problémával szembesült a rajtvonalnál: például meglepetés volt számukra, hogy milyen tányérban kellett végülis felszolgálni a gyerekmenüt - másmilyenben gyakortolták el ezerszer a feladatot - és azt sem tudták előre, hogy gurulós szekrényük, amiben az eszközeiket tartották, nem fér be a munkaasztal alá - de mindkét problémát sikerrel megoldották.

Mint helyszíni szakértőnk tudósításából megtudtuk, a tálalás időre és rendben megtörtént, valamint szintén Bősze Ákostól, a magyarországi METRO Nagykereskedelem HoReCa Üzletágfejlesztési vezetőjétől hallhattuk, hogy egy nagyon erős mezőnyben a magyar csapat profin helyt állt. Szintén "belsős" információ, hogy állítólag a csapatok közül gyakorlatilag egyik sem tudta mindhárom kötelező témában egyformán nyújtani ugyanazt a minőséget, így a verseny nyílt maradt, egyelőre nagy kérdés, hogy kik nyerik idén a Bocuse-trófeát, és hogy alakul a további helyezés?

Magyar idő szerint 18 órakor hirdetik ki az eredményt.

Forrás: METRO / Turizmus Online


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?