hirdetés

Miért nem képviseltette magát az MTÜ a szállodások július végi közgyűlésén?

Feltettük a kérdést a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatójának, Guller Zoltánnak.

hirdetés

"Nincs különösebb oka annak, hogy nem voltunk jelen a július 28-i MSZÉSZ Közgyűlésen, kezdi a válaszát az MTÜ-vezér, majd így folytatja, az igazi ok a turisztikai szektor összeomlása egyik napról a másikra. Hiszen mindannyian tudjuk, nagy a baj. Nemcsak nálunk, az egész világban.

Eddig sem vádolhatott senki azzal, hogy nem dolgozom sokat, de ennyit, amennyit a márciusi összeomlás óta talpon vagyok és nyomom ezerrel a teljes csapatommal együtt a munkát - erre még sosem volt példa. Reggeltől estig a turisztikai szektor megmentésén dolgozunk mindannyian, és ha utánanéznek, ez alatt az időszak alatt nem voltunk jelen személyesen semmilyen közgyűlésen, szakmai találkozón, mert egyszerűen nincs erre időnk. Sajnálnánk azt a két-három-négy órát, ami ezzel elmenne, mert ezzel a feladatok megoldásától vennénk el az időt.

Most az a feladat, és nap mint nap azért dolgozunk, hogyan lehet újra indítani a turizmust? Az, hogy belföldön ilyen szép számban megnőtt a hazai turisták száma - ebben nekünk is volt némi részünk, nem is kevés.

Azt tudom, ha a válság elhúzódik - ma még senki nem tudja, hogy meddig fog tartani, nálam sincs a Bölcsek köve, úgyhogy ezt én sem tudom megmondani -, akkor állami támogatásokból ez a szektor, vagyis a turisztikai ágazat nem fenntartható. Ez biztos. Csak akkor működhet az idegenforgalmi ágazat, ha a szállás- és vendéglátóhelyeket vendégek népesítik be. Ezen dolgozunk, ez most a legfőbb feladatunk", fejezi be a kérdésre adott  válaszát Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk