MVI-konferencia a SIRHA nyitónapján

Véresen komoly kérdések a vendéglátó üzletekben.

Szakmai partnerünk, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) igazán aktuális témájú konferenciát szervez a SIRHA idején, a Hungexpo területén, ahol a vendéglátás területének legsúlyosabb, mindenkit érdeklő kérdéseire keresik szakértők segítségével a választ. Ha a kiállítás nyitónapján a SIRHÁ-n jár, ezt a szakmai programot érdemes beiktatni "táncrendjébe".

Íme, a részletek:

 

Magyar Vendéglátók Ipartestületének konferenciája

2020. február 4. kedd 13.30-15.30

(SIRHA kiállítás keretein belül 2020. febr. 4-6.)

 

Helyszín:Hungexpo, „A” pavilon Konferencia terem

 

 

A konferencia címe:

 

Véresen komoly kérdések vendéglátó üzleteinkben

 

Köszöntő: Kovács László elnök, Magyar Vendéglátók Ipartestülete

             13.35 – 14.15 A bizonylatkiállítás legfontosabb tudnivalói a vendéglátóiparban(számla- és nyugtaadási kötelezettségek, borravaló és felszolgálási díj) – Horváth Gábor főosztályvezető, NAV Központi Irányítás Ellenőrzések Felügyeleti Főosztály

           14.20 – 14.40 Lehet még tanulóm jövőre? Szakképzési átalakítások érthetően - Mayer Gyula elnök, Turizmus-vendéglátás ÁKT

          14.45 – 15. 05 A külföldi munkavállalók foglalkoztatásainak szabályai - dr. Nyári Tibor főosztályvezető-helyettes, BFKH Foglalkoztatási Főosztály 

          15.10 – 15.30 Fenntartható a fenntarthatóság? A fenntarthatóság vendéglátáshoz kapcsolódó alapgondolatai - Varga Judit – Felelős Gasztrohős

 

                                        Az ingyenes belépéshez az alábbi linken keresztül tud regisztrálni:

www.sirha-budapest.com/MVI

 

 

Várjuk szeretettel!

Forrás: MVI


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.