hirdetés

Négy új Michelin-csillag Szlovéniában

Kilenc étterem egy Michelin-csillaggal, egy pedig kettővel büszkélkedik dél-nyugati szomszédunknál - tájékoztatta lapunkat a PR in Hungary.

hirdetés

Nagy siker a szlovén gasztronómia számára: A Michelin ellenőrei ismét két csillaggal jutalmazták a Hiša Frankót (Kobarid), immár harmadszor. Egy csillagot kapott: Atelje (Ljubljana), Dam Restaurant (Nova Gorica), Gostilna pri Lojzetu (Zemono), Gostišče Grič (Šentjošt nad Horjulom) és Hiša Denk (Zgornja Kungota). Figyelemre méltó, hogy nem kevesebb, mint négy szlovén étterem kapott új csillagot: COB (Letoviška pot), Strelec (Ljubljana), Hiša Linhart (Radovljica) és Milka (Kranjska Gora). A Michelin ellenőrei összesen egyszer adtak két csillagot, kilencszer pedig egy csillagot.

A fenntartható gasztronómiáért 6 étterem kapta meg a Michelin zöld csillagot. A MICHELIN GUIDE SLOVENIA 2022 harmadik kiadásába összesen 58 étterem került be, amelyek közül 7 étterem kapta meg a Bib Gourmand díjat minőségi kínálatáért. A Michelin Guide a gasztronómia világának legrangosabb és legbefolyásosabb márkájának számít, amely kivételes globális eléréssel rendelkezik. Kiemelkedő, hogy Szlovénia is szerepel benne, hiszen ez a kreativitást, a merészséget, a kivételes minőséget és a fenntartható megközelítést mutatja, és bizonyítja, hogy Szlovénia a világ legjobbjai mellett áll. Ugyanakkor a Michelin-kalauzba való bekerülés hozzájárul Szlovénia, mint páratlan turisztikai célpont láthatóságához, és kivételes, autentikus élményeket is teremt.

Fotó: Deposiphotos
Fotó: Deposiphotos
 

A Michelin ellenőrei nem kevesebb, mint 58 szlovén éttermet vettek fel az útikönyv harmadik kiadásába. A Michelin-csillagok olyan éttermeket jelölnek, amelyek a Michelin-ellenőrök értékelése szerint csúcsgasztronómiai élményt nyújtanak. Értékelésük során öt szempontot vesznek figyelembe: az alapanyagok minősége, a főzési technikák, az ízek harmóniája, a mesterszakács személyisége és az ételekkel kiváltott érzelmek, valamint az egész étlapon és a különböző ellenőrzések közötti következetesség.

Ana Roš séf, a Hiša Franko már harmadik alkalommal egymás után megtartotta a két Michelin-csillagot a kiváló konyháért. MSc. Maja Pak, a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal igazgatója így nyilatkozott: "Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy a Hiša Franko ismét két csillagot kapott, és hogy kilenc étterem kapott egy csillagot, köztük négy új étterem. Büszkék lehetünk arra is, hogy három évvel ezelőtt a szlovén éttermek az elsők között kapták meg a Michelin fenntarthatósági elismerését. Ebben az értékelésben hat étterem kapta meg a zöld csillagot, amellyel a Michelin ellenőrei kiemelik a szlovén gasztronómia szerepét a globális fenntartható gasztronómiában, és példaként állítják az ételek szerelmesei és a szakemberek elé."

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk