hirdetés
hirdetés

Nem egyszerű most a horvátországi nyaralásra indulás

Szigorodik a határátlépés, és jön ismét a kötelező maszkviselés. 14 napos önkéntes karantént is bevezettek, de ez utóbbi a magyarokra nem vonatkozik.

hirdetés

Rekordszámú, 116 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek pénteken Horvátországban, így Vili Beros egészségügy-miniszter közölte, hogy új intézkedéseket hoznak a gyülekezések felülvizsgálatára, szigorítják a horvát határok átlépését a szomszédos országokból érkezők számára, és kötelezővé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben.

pinterest.com
pinterest.com

"Még mindig tárgyalunk a szükséges intézkedésekről, és a nap végéig pontosítjuk őket" - mondta Vili Beros újságíróknak. Bejelentette azt is, hogy a Covid-19-járvány ellen küzdő operatív törzs visszatér a napi sajtótájékoztatókhoz.

"Nem fogjuk betiltani a gyülekezéseket, de gyorsítani fogjuk az eddig eredményesnek bizonyult járványügyi intézkedéseket", mondta.  

Megvitatták a határhelyzetet is. Jelentős javulást tapasztaltak, de tekintettel a járványhelyzet romlására, szigorúbbak lesznek a belépési feltételek, és 14 napos - illetve a PCR-tesz elvégzése idején sokkal rövidebb - önkéntes karantént rendelnek el, közölte a miniszter. Azonban ez a szabály csak a Bosznia és Hercegovina, Szerbia és a harmadik (vagyis nem EU) állampolgáraira vonatkozik, a magyarokra nem.

Vagyis minden magyar állampolgár beléphet Horvátországba továbbra is 14 napos karantén kötelezettség vagy negatív teszt bemutatása nélkül.

Beros elmondta még, hogy sem új, sem általános korlátozásokat nem terveznek, ehelyett szelektív, speciális célpontra irányuló intézkedések lesznek.

 

 
(forrás: MTI / Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk