hirdetés
hirdetés

Nyaralj a strandon!

A nyár beköszöntével mindenkit csábít a vízpart, hiszen ki ne szeretne a tikkasztó kánikula elől a hűs habokba menekülni? Budapest szerencsés helyzetben van, hiszen 13 strand és gyógyfürdő működik szerte a városban, melyek nem csak a turistáknak kínálnak jobbnál jobb szolgáltatásokat.

hirdetés

Fővárosunk a gyógyfürdők terén igazi nagyhatalom, de hogy ez a gyakorlatban pontosan mit jelent, csak kevesen tudják. A gyógyvíz és gyógyturizmus nemcsak a külföldiek számára elérhető luxus, hanem OEP-támogatással is igénybe vehető. Ráadásul a strandolás és a gyógyfürdőzés akár kombinálható is, hiszen a három legnépszerűbb budapesti strand gyógyfürdőként is üzemel.

A legismertebb és egyben a legrégibb az idén 100 éves születésnapját ünneplő Palatinus, ahol 14 különböző medence várja a fürdőzőket. Termálmedencéi, amelyeket margitszigeti fúrt kutak táplálnak, elsősorban degeneratív ízületi betegségekre, ízületi gyulladásokra és a csontrendszer mészhiány okozta betegségeire nyújtanak gyógyírt. Az élménymedencék közt pedig sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látványszökőkutak találhatók, de multimédiás csúszda is várja a fürdőzőket, ahol csúszás közben nemcsak fényjátékban gyönyörködhetünk, de még zenét is lehet hallgatni.

A város legfiatalabb termálfürdője a Paskál, amely nem véletlenül lett a zuglóiak nagy kedvence. A beltéri gyógymedencék mellett kül- és beltéri medence is található a fürdőkomplexumban. Van több gyermekmedence, sőt külön tanmedence is, ahol az úszásoktatás mellett vízilabda-tanfolyamokat is tartanak. Nyáron pedig a strandmedence is gőzerővel üzemel. A hely különlegessége azonban minden kétséget kizáróan az aquabár és a geotermikus hővel fűtött szauna. A szépen parkosított fürdőben még az is vakáción érezheti magát, aki történetesen a közelben lakik.

Hetven éve a budapestiek nagy kedvence a Dagály, amely termálvizét saját kútból kapja, és elsősorban ízületi bántalmakban szenvedőknek segít a gyógyulásban, amire komoly gyógykezelések és egyéb wellness-szolgáltatások is épültek. A gyermek-, termál ülő-, és oktatómedencék mellett élménymedence is üzemel. Ebben pedig sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók szórakoztatják a kicsi és nagy fürdővendégeket.

Bármelyik strandot is választjuk, ne feledkezzünk meg a fényvédelemről sem – megfelelő naptej használatával elkerülhető a leégés, és másnap újabb vizes kalandokat próbálhatunk ki a hatalmas budapesti kínálatból!

Cikkünk a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. támogatásával készült. További információ: www.budapestgyógyfürdői.hu

(x)

Az írás az Indulj! magazin nyári számában olvasható, amely kapható országszerte az újságárusoknál vagy megrendelhető itt. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk