hirdetés

Országos Tourinform találkozó a Balatonnál

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében évente kétszer rendezik meg az országos Tourinform találkozót közel 130 Tourinform iroda vezetőinek. Az idei első alkalommal május 7-én Siófokon, a Hotel Azúr**** szállodában tartott szakmai konferencián találkoztak a Tourinform-irodák vezetői, majd május 8-án tanulmányúton vehettek részt Tihanyban és Balatonfüreden. Az eseményen a résztvevők naprakész információkat szerezhettek a turizmus jelenlegi helyzetéről, és lehetőségük nyílt szakmai tapasztalataikat megosztani egymással. 

hirdetés

A rendezvényen Boldizsár Péter, a Hotel Azúr**** igazgatója, Denéné Tóth Marianna, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, valamint Démuth Pál, Siófok alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. A továbbiakban Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója adta át a társaság elismerését a hálózatban 5, 10, 15 és 20 éve működő irodák vezetői részére, valamint gratuláltak az Év Tourinformátora díj 2012. évi ezüstérmeseinek, Reider Ernőnének Győrből, és Tóthné Hajdú Mártának Gyöngyösről.

A Magyar Turizmus Zrt. részéről Halassy Emőke, a társaság kutatási csoportjának megbízott irodavezetője adott tájékoztatást a 2012 nyarán lezajlott kutatásról, és a magyarok utazási szokásairól beszélt. Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. balatoni regionális marketing igazgatóságának mb. igazgatója a régió turizmusának jellemzőit ismertette. Dr. Bocsi Andrea, az MT Zrt. Hálózati Koordinációs Irodájának vezetője a Tourinform-hálózatról adott tájékoztatást, valamint a társaság Virágos Magyarországért és Magyar Turizmus Minőségi Díj elnevezésű projektjeit ismertette.

A program további részében Hoffmann Henrik elnök mutatta be a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület tevékenységét, dr. Glózik Klára, a Tourinform Szövetség alelnöke adott rövid helyzetelemzést a szövetségről, majd Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója tartott érdekes előadást a vallási turizmusról. Ezt követően Sándor Piroska, a balatonfüredi iroda vezetője, Nagyné Horváth Klára, a balatonföldvári Tourinform vezetője és Baranyainé Máté Marietta, a tihanyi Tourinform vezetője mutatta be irodája működését, és tartott kedvcsinálót a másnapi tanulmányúthoz. A találkozó további részében kötetlen szakmai eszmecserére került sor.

A találkozó második napján a résztvevők Tihany és Balatonfüred nevezetességeit tekintették meg.

A Tourinform szolgálat Magyarországon már több mint 30 éve nyújt hiteles információkat a bel-, illetve külföldi turistáknak. 2012-ben több mint 2 millió turista kereste fel az irodákat. A Tourinform irodák a Magyar Turizmus Zrt. szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben, önkormányzatok, illetve TDM szervezetek finanszírozásában működnek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk