hirdetés
hirdetés

OSTB előtt a SZÉP Kártya

Szerdai ülésén az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottsága meghallgatta a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatását a SZÉP kártyáról.

hirdetés

A SZÉP Kártya bevezetéséről ez év áprilisban hozott döntést a kormány. A cafeteria elemeiről szóló megállapodást minden év október-novemberében kötik meg a vállalkozások, így a SZÉP igazán csak 2012-ben kerülhet be a választékba.

Több terjesztője közül (OTP, MKB, K&H Bank) az OTP reagált a leggyorsabban. A vállalkozók a maradék cafeteria kereteikből már idénre 2600 kártyát igényeltek náluk. Az elfogadáshoz három lehetőséget biztosított az OTP: terminál, web shop, internetes portál. Dolgoznak a telefonos lehetőségen is.

Az év végére a három bank mintegy 5000 igényléssel számol, de értesülések szerint a Takarékszövetkezetek is beszállnak a terjesztők körébe. A szakmával történt konzultáció alapján lényeges módosítás, hogy a kártya három zsebes lesz, és össz-értéke 450 ezer forintra emelkedhet. 225 ezer költhető szálláshely igénybevételére, 75 ezer szabadidős tevékenyre és 150 ezer Ft meleg étkezési utalványként funkcionál.

A SZÉP kártya költsége az elfogadó helyen 1,5%, a munkáltatónál semmi, így az Üdülési Csekknél (10-12%) lényegesen olcsóbb, viszont szociális üdülésre nincs pénzalapja.

A SZÉP Kártyáról szóló tájékoztatásban az MT Zrt. is szerepet vállal, honlapján (szepkartya.itthon.hu) minden aktuális információ megtalálható. Adattárában (NETA) folyamatosan felveszi és nyilvántartja az elfogadó helyeket.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai