hirdetés

Pékbisztró nyílt a Káli-medence szívében

FRISSÍTVE  Izgalmas gasztrokombó nyílt augusztus 20-án Kővágóörsön: az Andriska Pékbisztró pékség, amely kávézó és reggeliző egyben. Igény van rá, már első nap kígyózó sorok vártak beboccsátásra a bejáratnál.

hirdetés

A helyiek jól emlékeznek: épp 15 éve csukott be ugyanott a település egyetlen péksége, ahová mindenki járt kifliért, zsömléért, kalácsért, kenyérért. Sőt, a falusiak még azt is felemlegették várakozás közben, az milyen isteni volt, ahogy délutánra megmaradt a kenyér, kifli tésztájából egy darab, és abból lángost készítettek Törökék, a hely gazdái. Azonban a pékség egyik napról a másikra bezárt, és Csipkerózsika álmából egy másik Török, nevezetesen Török András és neje, Major Zsófia ébresztette fel. Megvették az épületet, teljesen átalakították, péküzemét a legmodernebb technológiával szerelték fel, a vendégteret kultúráltan berendezték, kis külső terasszal is az előtérben, és nem utolsó sorban munkát adtak benne jónéhány embernek a környékről, ők maguk pedig elköltöztek Pestről Kővágóörsre, teljesen életmódot váltva - és belevágtak életük nagy álmába.

Igaz, a nyitás csúszott jó pár hetet, azonban annak megvalósulása, az Új Kenyér ünnepén tényleg csodásan édes lett. A pult tele finomságokkal, nagyon trendi módon kovásszal készített kenyerekből is bőséges a választék, az árak ugyan az átlagosnál magasabbak, azonban a kereslet óriási, Törökék nyilván megtalálják majd a számításukat. Eggyel azonban biztos számolni kellene: bár nyakunkon a Covid2, és sokan itt ragadtak a Káli-medencében - vagy a saját házukban, vagy bérelnek továbbra is valamely ingatlant a járvány idején -, azonban ha elmúlik a pandémia, és csak a helyiek igényeire szorítkozik majd a Pékbisztró - az árakon érdemes módosítani, mert nem a környékbeli helyi lakosok pénztárcájára szabták és kalkulálták azokat.

Azonban egyelőre biztos sikertörténet a hely: az alapanyagok minőségiek, a kiszolgálás kedves és kultúrált, ugyan maszkban érkező vásárlót, akárcsak eladót a pult mögött, lasszóval sem lehetne fogni, de ez legyen a legkevesebb. Ilyen színvonalú üzletre egyre többre lenne szükség, a környék ma Magyarország egyik legfelkapottabb vidéke, Török Andrásnak és nejének, kisfiúkkal érdemes volt a Balaton-felvidékre költözniük, biztos megtalálják a számításukat, és amikor épp zárva tartanak - akkor a megérdemelt nyugalmukat is. 

x x x

Az írás megjelenését követően Törökék a következő kiegészítő információt küldték szerkesztőségünkbe, annak előremutató tartalma miatt fontosnak tartjuk közlését, íme:

Fontosnak tartjuk még háttérinfomációként megemlíteni azt, hogy a pékség és a termék portfólió tervezésekor alapvető szempont volt számunkra, hogy a helyi és környékbeli lakosokra, és az ő igényeikre is gondoljunk. Nem egy kizárólag turizmusból élő helyet álmodtunk, hanem egy olyat, ahol széles körű vendégkör talál magának olyan termékeket, amiket meg tud, és meg szeretne vásárolni. Nekünk nagyon jó volt látni, hogy a csütörtöki nyitást követően másnap, és harmadik nap is nagyon sok helyi jött vissza, akik nemcsak alap pék termékeket, hanem leveles tésztákat, tortákat is vásároltak, és azt mesélték, nagyon értékelik azt, hogy itt Kővágóörsön hozzájutnak magas minőségű termékekhez, amire hajlandóak is költeni, mert ez számukra eddig nem volt elérhető.


 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online, képek forrása: Facebook.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk