hirdetés
hirdetés

Pesti csodák a Turizmus Világnapján

A Turizmus Világnap alkalmából a Magyar Turizmus Zrt. logisztikai partnerével, a Budatours-szal és a programban szereplő kulturális intézményekkel közösen ünnepi akciót szervezett az idegenforgalmi ágazatban dolgozók részére.

hirdetés

Szeptember 26-án, illetve 27-én a közösségépítés jegyében meghívták a turisztikai szakmát egy rendhagyó budapesti városnézésre. A többféle változatban felkínált túrán Budapest közelmúltban átadott új turisztikai beruházásait, fejlesztéseit mutatták be. A séták alkalmával az egyes partnerintézmények vezetői és munkatársai segítenek közelebb hozni az érdeklődőkhöz a megújult épületek kulisszatitkait, valamint terveit.

A Parlamentbe látogatókat Szigeti Gábor (irodavezető, Közönségszolgálati Iroda) kalauzolta az új látogatóközpontban. Az Országház jobboldali szárnyán, a térfelszín alatt kialakított, üvegtetejű terekből különleges a rálátás a történelmi épület részleteire. Innen közvetlen összeköttetés vezet a Dunán horgonyzó Lajta monitorra is. A Látogatóközpont megnyitása ugrásszerűen növelte a látogatószámot, mely idén már a félmillióhoz közelít. A központi térben jelenleg Wachsler Tamás, a Kossuth tér újjáépítését koordináló kormánybiztosnak a munkálatokat megörökítő fotóit láthatjuk. Parlamenti Múzeumot terveznek ide, és a már megnyílt kávézóhoz csatolnak majd egy ajándéktárgyboltot is. Csoportok számára hét idegen nyelven biztosítják az Országház mintegy 45-50 perces bemutatását. Az Országház megtekintése értelemszerűen meghatározott biztonsági előírásokhoz is kötött. A részletekről az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen, és a jegymester.hu/parlament weboldalon lehet tájékoztatást kapni. Szabadtéri turisztikai látványosság naponta az Országgyűlési Őrség tisztelgése.

A hazai építészet csúcsa

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 1907-ben elkészült szecessziós épülete és belső díszítése a hazai építészet csúcsminőségét képviseli. Nemrégen befejezett felújítása után szervezett csoportok számára előzetes bejelentésre látogatható, erről bővebb információ a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen kérhető. A nyolc idegen nyelven biztosított vezetés során a látogatók elé tárul az impozáns nagyterem, mely méreteit a korai magyar vasbeton-építészet kiemelkedő egyéniségének, Zielinski Szilárdnak köszönheti. Az épület díszítését a korszak legkiválóbb művészeire bízták (Körösfői-Kriesch Aladár, Telcs Ede, Róth Miksa), a kerámiarészletek a Zsolnay-gyár termékei.

Napi tízezer látogató a Városligetben

A megújult műemlékek után a Városliget Café adott lehetőséget a Városliget Projekt bemutatására. Ez a jövőről szólt: a Városliget eddigi attrakciót kiegészítve egy többarcú múzeumi negyeddel a tervezők egy nyári napon tízezer látogatót prognosztizálnak. A városnézés a Színes Tűzfal túrával zárult. Az elmúlt időszakban, Budapest belvárosában (Kertész, Akácfa, Dob, Kazinczy utca) egyre több tűzfalfestéssel találkozhatunk, amely Európa szerte is elterjedőben lévő divat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai