hirdetés
hirdetés

Rendőri segítség kellett a tömegek miatt a romániai síközpontokban

Rendőri segítséget kellett kérni a sípályák működtetőinek az idei év első hosszú hétvégéjén Romániában, miután tömegek rohamozták meg a síközpontokat.

hirdetés

Romániában kedden ünneplik a román fejedelemségek, Havasalföld és Moldva egyesülésének 164. évfordulóját, és a kormány hétfőt is pihenőnappá nyilvánította a közszférában. A négynapos hosszú hétvégét a hegyvidéken kiadós havazás előzte meg, így megnövekedett a forgalom a sípályák környékén.  

A Kolozs megyei Járabányához közeli Buscat sípályán kedden már 11 órakor teltházat hirdettek. Miután megteltek a sípálya előtti parkolók, a rendőrség visszafordította a még érkező gépkocsikat - írták Facebook-oldalukon a működtetők. A Kolozsvártól 60 kilométerre található sípálya üzemeltetői azután kérték a rendőrök segítségét, hogy az előző napokban feltorlódtak a gépkocsik a szűk hegyi úton, és bár tele volt a parkoló, már nem tudtak visszafordulni. Az Erdélyi-szigethegységben található síterepet elsősorban kolozsváriak látogatják, de száz kilométeres körzetében több nagyváros is van. A pályát egyszerre 400 ember használhatja, a parkolókban 800 férőhely van - a hosszú hévégén ennek többszörösére lett volna szükség.

Depositphotos
Depositphotos

A Prahova megyei Sinaián a felvonóra váró síelők torlódtak fel hétfőn sorban állás közben, miután a szerkezet jéglerakódás miatt több órára leállt, de az üzemeltető tovább árulta a jegyeket az újonnan érkezőknek. A fogyasztóvédelem 15 ezer lejre (1,2 millió forint) bírságolta meg - írta az Agerpres. A főleg bukarestiek által látogatott Prahova-völgyi üdülőtelepen a felvonókat üzemeltető cég szerint hétfőn 3500 turista fordult meg, ez volt a legforgalmasabb hétfői nap a cég történetében.  

Többször riasztották a hegyimentőket is a hegyekben túrázók: 24 óra leforgása alatt 53 segélyhívás történt. A Salvamont kedden Facebook-oldalán azt írta, hogy a legtöbb segélyhívás Gorj és Hargita megyéből, valamint Sinaia környékéről érkezett a diszpécserszolgálatukhoz.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk