hirdetés
hirdetés

Rockabilly-járat és didzseridu Kecskeméten

2016. július 25-én rendezik a legnépszerűbb nyári múzeumos rendezvényt, a Múzeumok Éjszakáját, melynek idén Kecskemét lesz a központi helyszíne. A minden évben óriási közönségsikert arató esemény előtt (június 7-én) Kecskemét városa és a Magyar Turisztikai Ügynökség sajtótájékoztatót és sajtóbejárást szervezett a negyvennél is több kiállítótér és résztvevő néhány izgalmas helyszínén. 

hirdetés

Kecskemét egyike a turisták által legkeresettebb dél-alföldi városoknak, nem hiába! A Katona József Színház, a Cifra palota, a világhíres Kodály Intézet vagy az ország legjobb dorombkészítői mind-mind a híres városhoz kötődnek.

A „Kecskemét is kiállítja” tökéletes mottó az idei rendezvényhez – számolt be a 2016-os tervekről a város polgármestere, Szemereiné Pataki Klaudia a városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatóján. Programismertetőjében kiemelte, Kecskemét 2006 óta vesz részt a Múzeumok Éjszakáján, tavaly 67 ezer látogatót fogadtak 42 helyszínen, idén pedig 47 gyűjtemény, múzeum, kiállítótér és egyéb kapcsolódó program vesz majd részt az éjszakai múzeumjárásban.

Kecskeméten minden program ingyenesen lesz látogatható, ez alól csak a helyszínekhez kötődő plusz szolgáltatások a kivételek.

Kuriózum a kecskeméti programok között, hogy a program alatt több tucatnyi nosztalgiabuszra lehet majd felszállni, melyek koruknál és ritkaságuknál fogva önmagukban is muzeális értéket jelentenek. Idén utánfutós busz is járja majd az utcákat a 60-as évekbeli rockabilly-járat mellett. Acélból és fémből készült szobrokat láthatunk a Four Points by Sheraton Hotel kertjébe, ami szintén nem hagyományos múzeumi környezet.

Természetesen hagyományosabb „múzeumokban” sem lesz hiány a programon. A Városháza épületében található levéltárban például Katona József eredeti kéziratai, fotói, színháztervei tekinthetők majd meg rengeteg érdekesség mellett. A Katona József Színházban be lehet majd kukkantani a színfalak mögé: az öltözőkbe és fodrászatba, a gépészeti részekbe, felmászhatunk a zsinórpadlásra, bejárhatjuk a színpadot, és fel lehet próbálni a színház színes kosztümjeit is. A város ikonikus épületében, a Cifra palotában a huszárok történetével, ruházatával ismerkedhetünk meg. A Múzeumok Éjszakájának kecskeméti főszervezője, a Bozsó Gyűjtemény is számos meglepetéssel készül a látogatók számára.

Izgalmas és eklektikus építészeti környezetben működik a Nemzetközi Kerámia Stúdió. Az ide betérők megismerkedhetnek egy különleges kerámiaégetési technológiával, emellett a formabontó Katona József Emlékműsor fogja szórakoztatni a látogatókat.

Kecskemét talán legfrissebb gyűjteménye az új épületbe költözött Leskowsky Hangszergyűjtemény különlegessége, hogy szinte minden egyes darabját ki lehet, sőt kell is próbálni. Így cimbalmozni, hangtálat kongatni vagy didzseriduzni is lehet majd. A didzseridu nem más, mint az észak-ausztráliai őslakosok fúvós hangszere.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk