hirdetés
hirdetés

Szellemi világörökség a mediterrán étkezés

Az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az intellektuális és etikai műhelyként működő UNESCO december 4-én vette fel az Emberiség Szellemi Kulturális Örökség reprezentatív listájára a Horvátország, Portugália, Ciprus, Spanyolország, Görögország, Olaszország és Marokkó által közösen jelölt mediterrán étrendet.

hirdetés

A mediterrán étrend szellemi örökségi listára történt felvételével Horvátország 14 elemmel szerepel az UNESCO 130 tételt felvonultató szellemi örökségi listáján, illetve 7 helyszíne áll UNESCO védettség alatt.

Az Adriai-tenger horvátországi partszakaszán, szigetein és hátországának egy részében honos mediterrán étrendet a Földközi-tengeri térség ökológiai, klimatikus, történelmi és kulturális tényezői határozzák meg.

Az egyes helyektől és az adott társadalmi rétegektől függően változó étrend a következő csoportokba sorolható: halász (kivéve a kontinentális hátország) és paraszti, illetve a kettő kombinációja, amely különösképpen a szigetek sajátsága.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk